Musorujsag
Élő Eredmények
 

Lautaro Martínez: Ugyanaz az érzésem, mint a vb-döntő előtt volt, csak a mez cserélődött

Lautaro Martínez: Ugyanaz az érzésem, mint a vb-döntő előtt volt, csak a mez cserélődött

MTI
Jó teljesítménnyel és győzelemmel szeretné befejezni pályafutása legjobb szezonját Lautaro Martínez, a Bajnokok Ligája döntője előtt álló Internazionale gólerős labdarúgója.

A Manchester City – Inter Bajnokok Ligája-döntőt szombaton 21 órától élőben közvetíti az M4 Sport. 

A 25 éves csatár, aki decemberben világbajnoki címet nyert az argentin válogatottal, igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy klubja negyedszer bizonyuljon a legjobbnak az első számú európai kupasorozatban. A Manchester City elleni, szombati, isztambuli összecsapást megelőzően pénteken sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy sérülésein már túl van, és azon lesz, hogy beteljesítse az álmát.

„Ugyanaz az érzésem, mint a világbajnoki döntő előtt volt, csak a mez cserélődött” – mondta. „Az ilyen meccsek a legfontosabbak a világ futballjában, és minden játékos részese akar lenni ezeknek. Készen állunk arra, hogy a megfelelő játékkal álljunk elő” – tette hozzá.

Martínez úgy véli, a kemény munkának és a csapategységnek köszönhető, hogy döntőbe jutottak. „Az utolsó lépés előtt állunk, meg kell ragadnunk a lehetőséget” – hangoztatta.

Kapcsolódó tartalom

Az argentin támadó számára nehezen indult az idény, de a legutóbbi 13 mérkőzésen összesen 11 gólt szerzett, miközben az Internazionale az elmúlt 12 meccséből 11-et megnyert. Ezzel együtt a triplázásra – a bajnoki és hazai kupaelsőség után BL-diadalra hajtó – Manchester City számít a párharc esélyesének. Martínez azonban úgy véli, csapattársaival képesek meglepetést okozni.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a Manchester City nagyon erős ellenfél, már csak a játékosok minőségéből kiindulva is. Ugyanakkor mi elvégeztük a munkát, készen állunk a feladatra” – állította az argentin futballista, aki leszögezte: a mostani a legjobb idénye, mert fél éve vb-döntőt játszhatott – és megnyerte -, most pedig BL-finálé előtt áll.

„Meglátjuk sikerül-e megkoronázni a lehető legjobb módon, a cím megnyerésével” – mondta.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: MTI/EPA/MICHAEL REGAN/UEFA

További tartalmak