Musorujsag
Élő Eredmények
 

Halálos késelés az AEK–Dinamo BL-selejtező előtt

Halálos késelés az AEK–Dinamo BL-selejtező előtt

MTI
Egy horvát szurkolót halálra késeltek a kedd esti AEK Athén-Dinamo Zagreb labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező előtt.

A görög fővárosban hétfőn összecsaptak a két csapat huligánjai, egy 22 éves horvát férfit több késszúrás is ért, és belehalt sérüléseibe. A rendőrség 96 garázdát vett őrizetbe, nyolcan kórházba kerültek.

A BL-selejtező harmadik fordulójában sorra kerülő mérkőzés előtt a két klub megállapodott abban, hogy nem engednek be stadionjukba vendégszurkolókat. Ennek ellenére mintegy 150-200 horvát huligán bukkant fel Athénban, akik – a közösségi oldalakra felkerült videók alapján – kisbuszokkal, konvojban utaztak Görögországba. Egyelőre nem tudni, hogy a görög rendőrök miért nem avatkoztak közbe a határnál vagy az autópályán. A horvát szurkolók a Nea Filadelfia nevű elővárosban kukákat és ágakat gyújtottak fel, autókat és kirakatokat törtek össze, és több helyen is összecsaptak a helyi bandákkal.

Egyelőre az is kérdéses, hogy megrendezik-e a 20.45 órára kiírt mérkőzést.

Borítókép: Zágráb, 2022. szeptember 6. A Dinamo Zagreb szurkolói a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az E csoport első fordulójában játszott Dinamo Zagreb - Chelsea mérkőzésen a zágrábi Maksimir Stadionban 2022. szeptember 6-án. MTI/EPA/Antonio Bat

További tartalmak