search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

„Fel sem fogtam, mi történik” – mesélte a Lazio 95. perces BL-gólt szerző kapusa

m4sport.hu
Minden bizonnyal Ivan Provedel neve volt az egyik legkeresettebb futballistanév kedd este, a Lazio olasz kapusa a 95. percben fejesgóllal mentett pontot az Atlético Madrid ellen.

Keddi BL-összefoglalónkban a gól 7:25-nél látható:

Csak, hogy kontextusba helyezzük, milyen ritkán látunk hasonlót a Bajnokok Ligájában: Provedel mindössze a negyedik kapus a sorozat történetében, aki betalált és csupán a második, aki akcióból (tehát nem szabadrúgásból vagy tizenegyesből) tette.

Provedel azt mondta, a hangzavar miatt esélytelen volt, hogy a kispaddal kommunikáljon, de mivel látta, hogy nagyjából fél perc lehet hátra és az utolsó támadásuk és egyenlítési esélyük következik, felfutott az ellenfél kapujához.

És milyen jól tette, Luis Alberto beadásánál remek érzékkel rázta le a védőket, majd fejelt Oblak kapujába.

EPA/EMILIANO GRILLOTTI

„Viccelhetnék, hogy mennyit tanulmányoztam Immobile játékát… Luis Alberto beadásai általában a hosszú oldalt célozzák, én pedig oda futottam, ahol rést láttam” – mesélte.

„Nem hiszem, hogy abban a pillanatban felfogtam, mi történik” – emlékezett vissza és ez a gólöröm közben készült fotókon is visszaköszön. A társak szinte jobban örültek, mint Provedel.

EPA/EMILIANO GRILLOTTI
EPA/FEDERICO PROIETTI
EPA/FEDERICO PROIETTI

„A futballban minden gyorsan történik, ez olykor jó, néha rossz. Ránk a hétvégén újabb bajnoki mérkőzés vár, mivel nem kezdtünk jól, muszáj lesz javítanunk és pontokat szereznünk” – vette elő gyorsan a profi mentalitást a meccs utáni interjú közben.

A 29 éves olasz 2022 nyarán a Speziától igazolt a Lazióhoz, ahol azóta alapember. Karrierje során sokszor váltott, a római csapat már a 12. klubja, de csak a második élvonalbeli.

Egyébként nem először szerzett gólt, 2020-ban még a Juve Stabia játékosaként egy Ascoli elleni 2–2-es meccsen a Serie B-ben.

Borítókép: EPA/FEDERICO PROIETTI

További tartalmak