search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Lőw Zsolt: Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem foglal el különleges helyet a szívemben ez a meccs

m4sport.hu
A Bayern München hétgólos mérkőzésen győzte le a Manchester Unitedet. A hazaiaknál, Thomas Tuchel eltiltása miatt azonban Lőw Zsolt állt az oldalvonal mellett.

„Hosszú évek kitartó munkája van e mögött, lassan 11-12 éve vagyok az edzői pályán. Az ember sokat tapasztal, rengeteget fejlődik, ilyen szituációkban pedig jól tudja hasznosítani” – vélekedett Lőw Zsolt a Bayern München másodedzője, aki ezúttal az oldalvonal mellett irányította a német csapatot. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem foglal el különleges helyet a szívemben, mert ez is egy mérkőzés a többi közül. Ott állni az oldalvonal szélén, félidőben, mérkőzés beszélni a csapathoz és folyamatosan döntéseket hozni, aminek iszonyatosan nagy súlya van, nem egyszerű. Nagyon büszke vagyok, hogy sikerült. Rengeteg ember munkája volt benne ebben. Próbáltuk elosztani a munkát és felelősséget, amit Thomas egyedül cipel. Azt gondolom mindenki tette a dolgát, és örülünk, hogy meglett az eredménye.”

Kapcsolódó tartalom

Lőw elmondta, nagy stábbal dolgoznak, de amely Thomas Tuchelhez közel van, kicsi. Egy kollégájukat még a Chelsea-nél ismerték meg, aki csatlakozott hozzájuk Münchenben is, de valójában hárman vannak azok, akik a terhet megpróbálták elosztani a vezetőedző eltiltása miatt.

„Kicsit idegesen, feszülten kezdtünk, sok hiba volt a játékunkban. Aztán 15-20 perc után sikerült megnyugodnunk, és folyamatosan sikerült fejlődnünk a mérkőzés folyamán. Szerintem a második félidő teljes mértékben a miénk volt. Statisztikában, látványban, mindenben” – mondta a Manchester United elleni mérkőzésről Lőw. „Ennek ellenére még mindig vannak hullámvölgyek a játékunkban, nem vagyunk képesek 90 percen keresztül magas szinten teljesíteni. Ezek a hullámvölgyek kisebbek, de sokszor góllal bünteti meg őket az ellenfél.”

Lőw Zsolt (EPA/Anna Szilagyi)

„Korábban, amikor kisebb csapatoknál dolgoztam, úgy gondoltam, milyen szuper lehet egy nagy csapat edzőjének lenni. Sokkal egyszerűbb, mindig nyersz. Aztán, amikor elkerültem ilyen csapathoz, és a saját bőrömön éreztem meg, hogy itt valójában minden mérkőzést meg kell nyerni. Háromnaponta játszik a csapat, az elvárás pedig az, hogy ne csak minden meccset megnyerj, hanem jól is játsz. Ez egy iszonyatosan nagy nyomást helyez az emberre, de együtt kell vele élni” – mondta.

Lőw tudja, milyen eljutni a Bajnokok Ligája döntőjéig, hiszen a Paris Saint-Germainnel és a Chelsea csapatával is megtapasztalta. Most még az út elején járnak a Bayern Münchennel.

„Borzasztóan fontos egy ilyen sorozatban a jó kezdés. Egy ekkora klubot, mint a Manchester United viszonylag magabiztosan megverni itthon, és három ponttal indítani, nyilván valóan jót tesz a klubnak, a játékosoknak és nekünk edzőknek is. Ez az első lépés. Elindultunk egy úton és reméljük, hogy a vége hasonlóan szép lesz, mint a Chelsea-nél volt” – fogalmazott Lőw.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
A csoport:
Bayern München (német)-Manchester United (angol) 4-3 (2-0)
gólszerzők: Sané (28.), Gnabry (32.), Kane (53., 11-esből), Tel (92.), illetve Höjlund (49.), Casemiro (88., 95.)

A szerdai játéknap összefoglalója:

Borítókép: EPA/Anna Szilagyi

További tartalmak