search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

„Rengeteg pozitív hozadéka volt” – az Union Berlin elnöke nem bánta meg a költözést

MTI
Nem bánta meg a Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin elnöke, hogy a csapat nem otthonában, hanem a berlini Olimpiai Stadionban játszotta hazai meccseit a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során.

„Több mint 210 ezer nézőt tudtunk fogadni, számos új szponzor érkezett. Rengeteg pozitív hozadéka volt, viszont természetesen azért némiképpen fáj, hogy nem az otthonunkban játszottunk, de összességében szerintem jó döntést hoztunk” – nyilatkozta Dirk Zingler.

Az Union otthona, az An der Alten Försterei Stadion csak 22 ezer néző befogadására alkalmas, ezért döntöttek úgy, hogy a klub történetének első BL-főtáblás meccseit a városi rivális, a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC 74 ezres létesítményében rendezik meg.

Zingler külön kiemelte a Real Madrid elleni, 3-2-es spanyol győzelemmel zárult összecsapást, amelyet a klub történetének egyik legszebb napjaként elevenített fel.

Az Union a BL csoportkörében – a sérült Schäfert mindvégig nélkülözve – nyeretlenül zárt, két ponttal, a portugál Braga és a Napoli elleni döntetlenekkel.

Borítókép: Christopher Trimmel reacts after the UEFA Champions League group stage match between Union Berlin and Real Madrid, in Berlin, Germany, 12 December 2023. EPA/CLEMENS BILAN

További tartalmak