search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Olaszok nélkül folytatódik a BL – bombaerős mezőny várja a negyeddöntő sorsolását

m4sport.hu
Négy nemzet ad csapatokat a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé, a negyeddöntő sorsolását pénteken tartják.

A BL-nyolcaddöntőjéből továbbjutott csapatok: Bayern München, PSG, Real Madrid, Manchester City, Arsenal, Barcelona, Borussia Dortmund, Atlético Madrid

Pénteken délben Nyonban készítik el a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének és elődöntőjének sorsolását. A legjobb nyolc között már összesorsolhatnak azonos országból érkezett csapatokat is, illetve olyan együtteseket, melyek a csoportkörben esetleg már találkoztak egymással. A sorsoláson az kiderül, melyik negyeddöntős párharcok győztesei találkoznak a legjobb négy között.

A sorsolást az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A legjobb nyolc közé két-két angol és német, három spanyol, valamint egy francia együttes jutott.

A nyolc csapatból hét jutott tovább a csoportjából az első helyen, csak a PSG tudott csoportgyőztest búcsúztatni.

Csak a PSG és a Dortmund jutott azonos csoportból tovább, ráadásul ők a halálcsoportból, a Milant és a Newcastle-t megelőzve jutottak a 16 közé.

A nyolcaddöntőket csak a címvédő City és a Paris Saint-Germain tudta kettős győzelemmel venni a Köbenhavn és a Real Sociedad ellen, az Arsenal és az Atlético Madrid kényszerült hosszabbításra (és tizenegyesekre) a Portóval, illetve az Interrel szemben. A csapatok közül a manchesteri alakulat az egyedüli, amely minden mérkőzését megnyerte.

Érdekesség, hogy a Portót búcsúztató utóbbi öt csapat egyaránt eljutott a fináléig abban a szezonban – a Juventus 2017-ben, a Liverpool 2018-ban és 2019-ben, a Chelsea 2021-ben és az Internazionale tavaly.

A negyeddöntők első mérkőzéseit április 9-én és 10-én, a visszavágókat április 16-án és 17-én játsszák. Az elődöntő odavágóit április 30. és május 1., visszavágóit pedig május 7-8. rendezik.

A BL-döntő június 1-én lesz a londoni Wembley-ben.

További tartalmak