search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Real-City és PSG-Barca negyeddöntőket rendeznek a BL-ben

m4sport.hu
A Real és a City párharca előrehozott döntőnek is megfelel, de a PSG-Barca meccs is sok izgalmat tartogathat.

Nyonban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását. A nyolc csapat négy nemzet együtteseiből jött össze, három spanyol, két-két angol és német, valamint egy francia együttes várhatta érdekeltként az eseményt.

A szabályok szerint a legjobb nyolc között már összesorsolhattak azonos országból érkezett csapatokat, illetve olyan együtteseket, melyek a csoportkörben esetleg már találkoztak egymással. A sorsoláson az kiderült, melyik negyeddöntős párharcok győztesei találkoznak az elődöntőkben a legjobb négy között.

Ez volt a Bajnokok Ligája utolsó ilyen jellegű sorsolása, a következő idényben már a sorsolás és a lebonyolítás is más lesz.

A sorsoláson elsőként az Arsenal együttesét húzták ki, ők a német rekordbajnok Bayern Münchennel csapnak össze. Az Atlético Madrid a Borussia Dortmundot kapta ellenfeléül. A Real Madrid – Manchester City meccs akár döntőnek is megfelel, míg a francia PSG a Barcelonán állhat bosszút a 2017-es emlékezetes 6-1-es vereségért.

A Real és a City tavaly az elődöntőben csapott össze, akkor a spanyolországi 1-1 után Manchesterben 4-0-ra nyert a későbbi győztes City.

A pénteki sorsoláson az is eldőlt, hogy továbbjutás esetén az elődöntőben a Real vagy a City az Arsenallal vagy a Bayernnel találkozik, míg a másik ágon az Atlético, Dortmund, Barcelona, PSG négyesből kerül majd ki a finalista.

A negyeddöntő párosítása:
Arsenal – Bayern München
Atlético Madrid – Borussia Dortmund
Real Madrid – Manchester City
PSG – Barcelona

Az elődöntők párosítása:
Atlético Madrid – Borussia Dortmund / PSG – Barcelona
Arsenal – Bayern München / Real Madrid – Manchester City

negyeddöntők első mérkőzéseit április 9-én és 10-én, a visszavágókat április 16-án és 17-én játsszák. Az elődöntő odavágóit április 30. és május 1., visszavágóit pedig május 7-8. rendezik.

BL-döntő június 1-én lesz a londoni Wembley-ben. Az is eldőlt, a döntőben az Atlético ágáról továbbjutó együttes lesz a „hazai csapat”.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: epa11222078 A display board shows the matches scheduled during the draw for the UEFA Champions League quarter-finals at the UEFA headquarters in Nyon, Switzerland, 15 March 2024. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

További tartalmak