search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Luis Enrique a franciatudásában bízik, míg a Dortmundnál nem restek még 20 km-t ráverni a PSG-re

m4sport.hu
A Paris Saint-Germain egygólos hátrányban fogadja a Borussia Dortmundot kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján.

A Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund BL-elődöntőt kedden 21 órától az M4 Sporton és az m4sport.hu-n közvetítjük élőben.

Luis Enrique egy mondatot tud franciául, reméli, elég lesz

A két csapat ebben az idényben már negyedszer találkozik egymással, a csoportkörben a PSG házigazdaként 2-0-ra diadalmaskodott, ez most a továbbjutást jelentené Luis Enrique tanítványainak.

„A célunk nem két góllal nyerni, csak nyerni – magyarázta a sajtótájékoztatón a franciák spanyol edzője, hogy a konkrét céljaikban nem eshetnek túlzásokba. – Ha a nyolcvankilencedik percben szerzünk vezetést, akkor megyünk tovább. Nem szükséges azonnal betalálnunk ahhoz, hogy nyerjünk.”

„Két perc alatt is be lehet találni kétszer – jelezte, akkor sem eshetnek kétségbe, ha gólt kapnak. – Nyugodtnak kell maradnunk.”

„»On va a gagner.« Egyes egyedül ezt a francia kifejezést ismerem. Azt jelenti: győzni fogunk. Szeretem ezt a mondatot, mert mindig azt gondolom, a csapatom fog nyerni” – folytatta Luis Enrique, aki hasonló támogatásra számít a Parc des Princes lelátóiról, mint amilyet a dortmundiak kaptak a múlt héten.

Leszögezte, a játékfelfogásukon semmiképp sem fognak változtatni. Az összeállításon viszont muszáj lesz, mert Niclas Füllkrug góljánál menteni igyekvő Lucas Hernández bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag.

Ha szükséges, 20 kilométerrel többet futnak

„A PSG projektje évek óta arra épül, hogy címeket nyerjenek. A nagy céljuk a kezdetektől fogva a Bajnokok Ligája volt. Ez a küldetésük” – mondta Edin Terzic, aki kitért a párizsiakra nehezedő nyomásra is. A BVB-nek ezzel szemben van egy álma, amit be akarnak teljesíteni. „Ehhez ugyanolyan bátornak és szívósnak kell lennünk, mint az első mérkőzésen és ugyanolyan tisztelettel kell pályára lépnünk. Ugyanakkor azzal az örömmel is, hogy valami nagy dolgot érhetünk el”.

„Annyi önbizalmat szereztünk a Bajnokok Ligája eddigi mérkőzéseiből, hogy nagyon magabiztosan mehetünk a meccsre – jelentette ki Terzic magabiztosan az első mérkőzésen nyújtott kiemelkedő futóteljesítményre való tekintettel. – Ha kell, holnap húsz kilométerrel még többet futunk. Mindenre készen állunk.”

„De a múltkor nyújtott teljesítmény most valószínűleg nem lesz elég. Javítanunk kell a teljesítményünkön – mondta Terzic, és meggyőződése, erre képesek is lehetnek. – Nagyon sok jó dolgot hajtottunk végre ebben a szezonban. Münchenben. Newcastle-ben. Milánóban. Kár lenne, ha most abbahagynánk. Azért vagyunk itt, hogy megváltsuk a jegyünket a döntőre.”


Az 1997-ben BL-győztes német klub negyedszer játszik elődöntőt az elitsorozatban, legutóbb a 2012/13-as idényben volt a négy között, akkor végül a Wembleyben rendezett fináléban alulmaradt a Bayern Münchennel szemben. A helyszín és a párosítás akár meg is ismétlődhet, hisz a másik ágról a bajor csapat és a Real Madrid igyekszik Londonba.

Amennyiben összejönne a házidöntő, Marco Reus a BL-döntőben köszönhetne el szeretett klubjától, mert a múlt héten bejelentette, szerződése lejártával távozik a nyáron.

A BVB a múlt heti 1-0-s sikerével véglegesítette a Bundesligának az ötödik helyet is a következő kiírásra, és mivel az ötödiknél rosszabb nem lehet a bajnokságban (nagyon jobb sem), ezzel biztossá vált az indulása a 2024/25-ös idényben is, mint ahogyan természetesen a francia bajnok PSG is ott lesz az immáron ligarendszerben sorra kerülő évadban.

A PSG története során eddig két olyan európai kupapárharcot vívott, amelynek első felvonását idegenben 1-0-ra elvesztette, mindkét alkalommal továbbjutott. Az 1982/83-ban a Lokomotiv Szófiát a Kupagyőztesek Európa-kupájában, az 1995/96-ban az UEFA-kupa negyeddöntőjében a Parmát búcsúztatta.

A Dortmundnak ugyanakkor kifejezetten meggyőző a mutatója azokban az európai kupapárharcokban, amelyekben hazai környezetben megnyerte az első találkozót: húsz ilyen esetből mindössze háromszor búcsúzott. Ebből az egyszer épp Paris Saint-Germainnel 2019/20-as BL-nyolcaddöntőben.

 

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
kedd, 21 óra
Paris Saint-Germain (francia) – Borussia Dortmund (német) (az elő mérkőzésen: 0-1) – ÉLŐ: M4 Sport, m4sport.hu

szerda, 21 óra
Real Madrid (spanyol) – Bayern München (német) (az elő mérkőzésen: 2-2) – ÉLŐ: M4 Sport, m4sport.hu

Borítókép: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

További tartalmak