search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Szűk elithez csatlakozhat Bellingham vagy Sancho

m4sport.hu
Akármelyik csapat is nyeri a Bajnokok Ligáját, lesz angol labdarúgó a győztesek között.

A két elődöntő után eldőlt, a Borussia Dortmund a Real Madriddal találkozik a Bajnokok Ligája döntőjében június 1-jén a Wembleyben. (A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.)

A német együttesben Jadon Sancho alapembernek számít, míg Jamie Bynoe-Gittens többnyire csereként segíti csapatát, míg a túloldalon – az épp a Dortmundtól szerződtetett – Jude Bellingham élete eddigi legjobb formájában játszik. Az angol trió legalább egyike csatlakozik ahhoz a négy brit játékoshoz, akik nem angol csapattal nyertek Bajnokok Ligáját.

A skót Paul Lambert épp a Dortmund 1997-es csapatával lett Európa legjobbja, a Juventus ellen 3-1-re megnyert döntőben remekül semlegesítve Zinedine Zidane-t. Steve McManaman volt az első angol, aki külföldi klubban szerepelt Bajnokok Ligája döntőjében és a 2000-es fináléban gólt is szerzett a LaLiga rivális Valencia elleni 3-0-s siker során.

Jadon Sancho (Fotó: EPA/Christopher Neundorf)

Owen Hargreaves egy évvel később a Bayern München labdarúgójaként diadalmaskodott az egymás után második évben BL-döntőt játszó Valencia ellen, a bajorok 11-esekkel nyertek.

A felsoroltak együtt nem nyertek annyi BL-címet mint a walesi Gareth Bale, aki ötször diadalmaskodott a Real Madriddal. A 2014-es döntőben azAtlético ellen egyszer, a 2018-as fináléban a Liverpool ellen kétszer volt eredményes.

 

Borítókép: EPA/ZIPI ARAGON

További tartalmak