search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

2026-ban Budapesten rendezik a BL-döntőt

m4sport.hu
Az UEFA szerdán bejelentette, 2026-ban Budapesten, a Puskás Arénában játsszák a Bajnokok Ligája döntőjét.

A végrehajtó bizottság Dublinban hozta meg a határozatát, amelynek része, hogy a 2027-es finálé házigazdajának kijelölését szeptemberig elhalasztotta a milánói San Siro átépítése miatt.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, aki az UEFA-nál is több jelentős pozíciót tölt be, áprilisban már arról beszélt, hogy biztosra veszi, Budapest el fogja nyerni a rendezés jogát.

A hazai szövetség honlapja idézi is a friss értékelését.

„Az UEFA a mai döntésével az MLSZ nemzetközi és rendezői munkáját ismerte el. Az európai szervezet értékelte, hogy az elmúlt években a magyar szövetség lépésről lépésre egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó események szervezése során bizonyította rátermettségét. A női BL-döntő, a korosztályos Európa-bajnokságok, a 2020-as Szuperkupa után sikeres volt a 2021-ben rendezett Eb, továbbá a tavalyi Európa-liga-döntő is. Ebben nagy szerepe volt a Puskás Arénának, illetve annak a háttérnek, amelyet a kormány biztosít az UEFA-események megszervezéséhez. A legrangosabb klublabdarúgó-mérkőzés budapesti megvalósításával az MLSZ újabb kitűzött stratégiai célját éri el. Azért fontos ez, mert a BL-döntő rendezése is hozzájárul ahhoz, hogy hazánkban folytatódjon a labdarúgás fejlődése, és tovább növekedjen a népszerűsége.”

A 2019-ben felavatott, a Népstadion helyén felhúzott Puskás Aréna 2020-ban az európai Szuperkupa-, 2023-ban az Európa-liga döntőjének adott már otthont.

Magyarország először kerül sor BEK/BL-döntőre, amelyet eddig 15 ország 28 városának 32 stadionjában rendeztek meg.

Az Európa-liga fináléját 2026-ban Isztambulban, egy évvel később pedig Frankfurtban rendezik.

A Konferencia-liga 2025/26-os idényének utolsó mérkőzésére az RB Leipzig lipcsei stadionjában kerül sor, 2027-ben pedig Isztambul újabb európai kupadöntőnek ad otthont.

A női BL-finálét két év múlva Oslóban rendezik meg, a 2027-es döntőre viszont új pályázatot írnak ki.

További tartalmak