search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Kedvezett a Ferencvárosnak a Real Madrid sikere: a BL-selejtező második körében kezdhet a magyar bajnok

m4sport.hu
A Real Madrid szombat este a Dortmund 2–0-s legyőzésével megnyerte 15. Bajnokok Ligája-trófeáját, sikerük pedig némileg átalakította a következő BL-idény selejtezőjét, amivel többek között a Ferencváros is jól járt: a magyar bajnok a BL-selejtező első fordulója helyett a másodikban csatlakozik be a küzdelmekbe.

Már a BL-döntő előtt tudni lehetett, hogy bárki is nyer, egy magyar klubcsapat jól járhat vele: a madridiak sikere a Ferencvárost, a dortmundiak győzelme a kupagyőztes Paksot lökte volna egy selejtezőkörrel tovább – utóbbit az Európa-ligában.

Azóta eldőlt a kérdés, a papírforma győzelem pedig a Ferencvárosnak kedvezett: a Real a címvédő jogán kerül a BL-főtáblára, ez pedig kissé átrendezi a selejtezőt.

A Sahtar Donyeck automatikusan BL-főtáblára kerül, a Dinamo Zagreb a playoff-körbe lép fel, a Ferencváros pedig – mint a BL-selejtező első körének legtöbb koefficiens-ponttal rendelkező bajnokcsapata – szintén előrébb lépett egyet, azaz a második körben kezdheti a BL-selejtezőt, méghozzá kiemeltként, ezt az UEFA is megerősítette az M4 Sportnak.

Ez azért is fontos, mert az első és második forduló között két hét telik el, így ennyivel több ideje lesz készülni a csapatnak az új szezonra. Márpedig minden egyes hét, nap és óra fontos lehet, hiszen a Fradinak – Sztankovics távozása óta – még mindig nincs vezetőedzője.

A BL-selejtező kezdete viszont vészesen közeleg, az első forduló már a foci-Eb közben elrajtol, július 9-10-én és 16-17-én rendezik az oda- és visszavágókat, míg a második forduló mérkőzéseire július 23-24-én és 30-31-én kerül sor.

A BL-selejtező második körének sorsolását június 19-én tartják. Arra, hogy az első fordulóból melyik továbbjutó csapatot kapják ellenfélül, legkésőbb július 17-én derül ki.

Az FTC-nek így három párharcot kell nyernie a BL-főtábláért. Amennyiben a selejtező második körében (vagy azután) alulmarad, az Európa-ligában folytathatja. Két győztes párharc El-csoportkört, egy győztes párharc pedig Kl-csoportkört jelentene.

forrás: Bert Kassies

Borítókép: EPA, MTI

További tartalmak