×

A világbajnok az olimpián szeretné szépen lezárni a pályafutását

A világbajnok magyar birkózó gyermeke megszületése után egész másképp áll már a versenyekhez.


A birkózó Sastin Marianna kisfiával, a kétéves Olivérrel jár munkába, azaz edzésre. A világbajnok szabadfogású versenyző gőzerővel készül negyedik olimpiájára. Az M4 Sport Sport7 című műsorában elmondta, így azért kicsit bonyolultabb megoldani az edzést, főleg hogy ha férje és egyben edzője Wöller Ákos sincs itthon.

"Ilyenkor azért kicsit kétfelé kell figyelnem. De az elmúlt másfél év alatt hozzá edzőttem ehhez a szerephez. A birkózás része az, ami jóval nehezebben jött vissza a szülés után. Az erővel nem volt gondom, mert mindig is erős versenyzőnek számítottam a mezőnyben" - mondta Sastin.

Hozzátette,a birkózás azért jött vissza nehezebben a számára, mert ő tanulta a sportágat, nem ösztönből volt neki, mint sok más versenyzőnek. Kisfia születése Eb bronzot nyert és kétszer lett a világbajnokságon ötödik.

"Nincsenek elvárásaink magunkkal szemben, az adott napból akarjuk a legjobbat kihozni, mind magamból, a versenyből, a birkózásból. Most már nem a birkózás a legfontosabb, hanem Olivér, így sokkal felszabadultabban állok az egészhez. Ha egy verseny nemsikerül, nem veszem annyira a lelkemre, mint korábban" - mondta a már olimpiai kvótával rendelkező versenyző.

"Próbálok úgy készülni az olimpiára, hogy nem megkoronázni akarok, hanem szépen lezárni egy pályafutást. Ha ez sikerül Tokióban, akkor én is és Ákos is nagyon boldogok lennénk" - összegzett az egyik legeredményesebb magyar birkózó.