Musorujsag
Élő Eredmények

Lévai Zoltán ezüstérmes a birkózó-Európa-bajnokságon

m4sport.hu/MTI
Lévai Zoltán ezüstérmet szerzett a kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában a római birkózó-Eb második versenynapján.

A BHSE junior és U23-as Eb-győztese komoly feladatot kapott a római Eb-re, hiszen neki kellett pótolnia klubtársát, a világbajnoki címvédő Lőrincz Tamást a 77 kilósok mezőnyében.

Lévai hétfőn gyorsan bizonyította, hogy elbírja a terhet, és kedden is kitett magáért, noha nem ő volt az esélyes a bronzmeccsen.

A meccs első szakaszában Lévai irányított, már egy perc után „meginttette” ellenfelét, első negatívumként azonban lentről nem tudott rajta akciót csinálni. A szünetig érdemi esemény nem történt a szőnyegen, majd a második menet elején az azeri ment nagyobb tempót, hogy visszakapja az intést. Fáradozásai egy perc után kifizetődtek (1-1), és hiába nem csinált ő sem akciót parterből, a később szerzett pont neki kedvezett.

Lévainak innen nem volt választása, mennie kellett előre, és ő keményen gyűrte is riválisát, kereste a jó fogást, amelyet 50 másodperccel a vége előtt úgy tűnt, meg is talált, ám a szaltója nem sikerült, tulajdonképpen magára rántotta Suleymanovot, aki két pontot kapott a kontráért (1-3), ez pedig eldöntötte a meccset.

Lévai karrierje első érmét szerezte felnőtt világversenyen, és Torba Erik (63 kg) bronzát követően övé a magyar küldöttség második medálja.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1395078"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képekben a római birkózó-Eb második napja (Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd)
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/02/D_KOS20200211050-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak