Torba Erik a bronzért mérkőzhet a birkózó Eb-n

A magyar birkózó a vigaszágon azeri Taleh Mammadovot verte magabiztos versenyzéssel 9-3-ra.

Torba Erik a moldovai Victor Ciobanu elleni mérkőzésen a római birkózó Európa-bajnokságon 2020. február 10-én. MTI/Koszticsák SzilárdA kötöttfogásúak 63 kilogrammos súlycsoportjában Torba Erik sikerrel vette vigaszági mérkőzését, így bronzéremért mérkőzhet a római birkózó Európa-bajnokságon.

A tavalyi Európa Játékokon ezüstérmes magyar a hétfői nyitónapon a nyolcaddöntőben simán győzte le az Eb-győztes, vb-második moldovai Victor Ciobanut, majd a negyeddöntőben tusvereséget szenvedett az orosz Ibragim Labazanovtól.

A keddi folytatásban, a vigaszágon az azeri Taleh Mammadovval került szembe. Aktívan kezdett, emiatt a második perc végéhez közeledve megintették ellenfelét. A parterhelyzetben ugyan csak egy fél pörgetés jött össze, Mammadov kibújt a fogásból, de az első szakasz így is 1-0-val ért véget. A másodikban Torba szépen védekezett egy dobáskísérletnél, azután az ő akciója már hatékony volt, ezzel 3-0-ra alakult az állás, nem sokkal később pedig 7-0-ra egy válldobást követően. Utóbbi akciónál Mammadov a magyar mögé került (7-1), majd pörgetéssel csökkentette hátrányát (7-3). A hajrában igyekezett még közelebb kerülni, de egy összekapaszkodásnál vesztére ő lépett ki, ezzel kialakult a 9-3-as végeredmény.

Torba a bronzéremért a román Mihai Radu Mihuttal csap majd össze az esti programban.