Muszukajev a bronzért, Kuramagomedov a döntőért birkózhat az Eb-n

A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Muszukajev Iszmail a bronzéremért küzdhet a Rómában zajló birkózó Európa-bajnokságon, míg Kuramagomedov Murad elődöntőbe jutott szombaton.

(Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)


A magyar színekben a szeptemberi vb-n bronzéremmel bemutatkozó Muszukajev a moldovai Maxim Sacultannal találkozott a vigaszágon, és a tőle megszokott akciódús birkózással 8-4-re nyert, a bronzmérkőzésen pedig az azeri Ali Rahimzade lesz az ellenfele.

Kuramagomedov a nyolcaddöntős sikerét követően a legjobb nyolc között is magabiztosan nyert, ezúttal Andrej Karpacs ellen. A 23 éves magyar az első három percben két mögékerüléssel 4-0-s előnyre tett szert, melyet a folytatásban egy hasonló akcióval 6-0-ra növelt. A hajrában Kuramagomedov már csak a védekezésre összpontosított, két éve Eb-bronzérmes fehérorosz riválisa pedig csupán szépíteni tudott (6-2). Kuramagomedovra a címvédő és tavaly vb-ezüstérmes olasz Frank Chamizo Marquez vár a délutáni elődöntőben.

A nehézsúlyú Ligeti Dániel viszont első meccsén kikapott. A sok akcióval tarkított nyolcaddöntős mérkőzésen az orosz Baldan Cizsipov 10-5-re bizonyult jobbnak nála. Ráadásul legyőzője következő körben alulmaradt, így Ligeti számára befejeződött a kontinensviadal.

Hasonlóképpen járt az ugyancsak nyolcaddöntőben vereséget szenvedett, 92 kilós Tóth Bendegúz: az ő vesztét okozó azeri Aszlanbek Alborov szintén kikapott a legjobb nyolc között. A 86 kilogrammos kategóriában szereplő Nagy Mihály viszont még bízhat a vigaszági szereplésben, mivel orosz származású szlovák legyőzője, Boris Makoev elődöntős.

A délelőtti programban a 74 kilós Kuramagomedov Murad könnyed győzelemmel mutatkozott be, ugyanis 10-0-nál technikai tussal múlta felül a szlovák Jakub Sykorát a nyolcaddöntőben.