Musorujsag
Élő Eredmények

Kuramagomedov is ötödik – három éremmel tér haza a magyar csapat Rómából

Kuramagomedov is ötödik – három éremmel tér haza a magyar csapat Rómából

MTI
Muszukajev Iszmailhoz (65 kg) hasonlóan a szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Kuramagomedov Murad is elveszítette bronzmeccsét, és így az ötödik helyen végzett a római birkózó Európa-bajnokságon.

A vasárnap egyetlen magyar érdekeltje szombaton két szép győzelemmel jutott elődöntőbe, ott viszont simán kikapott a hazai favorit Frank Chamizo Marqueztől.

Az Eb zárónapján egy hasonlóan nehéz rivális várt rá, a háromszoros Eb-győztes török Soner Demirtas ugyanis biztosan jutott tovább a vigaszágról.

A bronzmeccs első két percében semmi sem történt a szőnyegen, mindkét fél nagyon óvatosan „téblábolt” a másikkal szemben, és az összekapaszkodást sem erőltette. A bíróknak nem volt egyszerű kiválasztani a passzívabbat a felek közül, a választás végül a dagesztáni származású Kuramagomedovra esett, aki az ezt követő 30 másodpercben sem csinált akciót, így riválisa került előnybe (0-1). A szünetig még egy perc volt hátra, Demirtas pedig úgy döntött, megkockáztat egy lábratámadást, és mivel sikerrel járt (0-3), megnyugtató előnnyel mehetett pihenni.

A folytatásban a Tatabánya birkózójának mennie kellett előre, és az akarattal nem is volt gond, ám nem tudta áttörni a török védekezését, ráadásul a hajrában egy a korábbihoz hasonló lábratámadással ismét Demirtas került felülre (0-5), ami végleg eldöntötte a meccset.

Kuramagomedov vesztes meccsével a szabadfogású magyar csapat két ötödik hellyel zárta a kontinensviadalt, melyen korábban a kötöttfogásúak három érmet nyertek: Lévai Zoltán (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg) a második, Torba Erik (63 kg) pedig harmadik lett. Muszukajevhez és Kuramagomedovhoz hasonlóan a kötöttfogású Váncza István (67 kg) is ötödik hellyel fejezte be a versenyt.

A kontinensviadal zárásán minden súlycsoportban papírforma-eredmények születtek, így például 74 kilóban a kubai születésű, olasz Frank Chamizo, míg 125 kilóban a háromszoros világbajnok georgiai Geno Petriashvili diadalmaskodott.

A magyar csapat Kuramagomedov Murad (74 kg) révén egy ötödik helyet szerzett vasárnap, a szakági válogatott pedig két ötödik pozícióval zárt, mivel szombaton Iszmael Muszukajev (65 kg) is elveszítette bronzmérkőzését.

Eredmények:

szabadfogású 61 kg, Európa-bajnok:
Alekszandr Bogomojev (Oroszország)
2. Beka Lomtadze (Georgia)
3. Arszen Harutyunyan (Örményország) és
Nikolai Okhlopkov (Románia)
a döntőben:
Bogomojev-Lomtadze 3-2

szabadfogású 74 kg, Európa-bajnok:
Frank Chamizo Marquez (Olaszország)
2. Magomedrasul Gazimagomedov (Oroszország)
3. Söner Demirtas (Törökország)
Avtandil Kentchadze (Georgia)
5. Kuramagomedov Murad (Magyarország)
a döntőben:
Chamizo-Gazimagomedov 5-3

szabadfogású 86 kg, Európa-bajnok:
Artur Najfonov (Oroszország)
2. Myles Nazem Amine (San Marino)
3. Boris Makoev (Szlovákia) és
Rasul Cikajev (Fehéroroszország)
a döntőben:
Najfonov-Amine 4-0

szabadfogású 92 kg, Európa-bajnok:
Suleyman Karadeniz (Törökország)
2. Samuel Scherrer (Svájc)
3. Aslanbek Alborov (Azerbajdzsán) és
Amarhadzsi Mahamedov (Fehéroroszország)
a döntőben:
Karadeniz-Scherrer 3-0

szabadfogású 125 kg, Európa-bajnok:
Geno Petriashvili (Georgia)
2. Robert Baran (Lengyelország)
3. Jamaladdin Magomedov (Azerbajdzsán) és
Baldan Cizsipov (Oroszország)
a döntőben:
Petriashvili-Baran 11-0 – technikai tus

További tartalmak