Musorujsag
Élő Eredmények

Lőrincz Tamás: Így nem a 2020-as, hanem a 2021-es olimpia lesz az utolsó nagy versenyem

m4sport.hu
A magyar birkózó éremesélyesként várhatta az olimpiát, ráadásul a kvalifikáció miatt sem kellett idegeskednie, de tudja jól, a legjobb döntés született, így majd jövőre próbál meg maradandót alkotni.
Lőrincz Tamás birkózó viszi a magyar zászlót a minszki II. Európa Játékok záróünnepségén.
MTI/Kovács Tamás

A Magyar Birkózó Szövetség a karantén alatt meghirdetett egy olyan programot, hogy minden magyar birkózó tegyen ki a szövetség honlapjára az otthoni edzéséről feladatsorokat. Lőrincz Tamás volt az első aki eleget tett ennek a kérésnek, két kisgyermeke társaságában mutatott be haserősítő gyakorlatokat.

Ez egy nagyon nehéz időszak a sport szempontjából, abból viszont nagyon jó, hogy sokat lehetek együtt a családommal. Próbálunk minden edzéslehetőséget megragadni, ami csak létezik, amihez csak nyúlni tudunk. És a szövetség ötlete alapján, így mindig új videók kerülnek fel, ezekből is ötleteket tudunk meríteni” – mondta a jelenlegi helyzetéről és a szövetség ötletéről Lőrincz Tamás a Kossuth rádiónak.

Az olimpiai ezüstérmes birkózó elárulta, a futással ugye nincs gond, azt bárhol el lehet végezni. Lőrincznek ugyan nem ez a kedvence, de jobb híján muszáj ezt erőltetni. Amíg nem rendeződnek a dolgok, addig marad a futás és az erősítés számára.

Az volt a tervem, a 2020-as tokiói olimpia lesz az utolsó nagy megmérettetésem. Ez továbbra is így lesz, csak nem 2020-ban, hanem 2021-ben. Nincs idő arra, hogy keseregjünk, ezt a döntést el kell fogadni. Ezt muszáj volt meglépni, mert nagyon nehéz körülmények vannak, ilyen körülmények között nem lehet egy sporteseményt megrendezni. Próbáljuk ezt az időszakot átvészelni ahogy tudjuk, és várjuk újra azt a lehetőséget, hogy mikor kezdődhet a felkészülés. Akkor tudjuk átgondolni, hogy miként tervezzük meg a következő évet” – mondta az olimpia elhalasztásával kapcsolatban.

Még a karantén előtt Kubában volt edzőtáborban, ahol elképesztő körülményeket tapasztalt. Nem volt ablak a termen ahol edzettek, tele volt madárral, ennél fogva madárürülékkel volt tele a szőnyeg.

Nem is akartam elhinni, hogy ilyen körülmények között készülnek. Ennek ellenére Rióban volt három érmük is birkózásban és olimpiai bajnokok készülnek ott. Tatához tudnám hasonlítani, a háború utáni Tatához. Szakmailag jó volt, nagyon jó edzőpartnerekkel dolgozhattam, így nagyon jó edzőtábort tudhatunk magunk mögött” – értékelt a háromszoros világbajnok.

Már kezdtünk az olimpiára koncentrálni, nagyon jól sikerült a felkészülésem, a téli alapozás, volt egy nagyon komoly felkészülési torna, ahol valóban jól ment. Az külön öröm volt a számomra, hogy nem kellett az utolsó pillanatig izgulnom, mert már a zsebemben volt a kvalifikáció, de sajnos az élet átírta a dolgokat”.

De vajon mi a legnehezebb jelenleg a számára? „Akkora bizonytalanság nincs, van most több mint egy év és nehéz megmondani mi lesz egy év múlva. Azt tudom, én igyekszem a lehető legjobban felkészülni az olimpiára” – összegzett.

További tartalmak