×

Reménykedtem, hogy kevesebb lesz a halasztás, mint egy év

A világbajnok birkózó bízott benne, még idén megrendezik a jövő évre elhalasztott olimpiát.

Sastin Marianna (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)Sastin Mariann gőzerővel készült a tokiói olimpiára, melynek elhalasztása alaposan meglepte a világbajnok magyar birkózót. "Valóban, első nyilatkozatom erősen indulatos volt, 10 perccel előtte tudtam meg, hogy egy évvel később rendezik az olimpiát. Mi a felkészülés részeként Itthon ragadtunk, 18-án mentünk volna Indiába, de itthon ragadtunk" - mondta a szabadfogású klasszis a Kossuth Rádiónak.

Előbb férjének és edzőjének, az egyébként Indiában edzősködő Wöller Ákosnak szóltak, jobb lenne ha nem mennének, majd törölték a járatukat, végül lezárták a határokat. Valahol örülnek, hogy nem indultak útnak, hiszen ha kimennek, ott ragadtak volna.

"Egy hónap alatt még nagyon sok minden történhet ebben a vírusos időszakban is, illetve azért sem örültem, mert 30 felett egy év már nagyon sok idő. Én nagyon reménykedtem benne, hogy kevesebb lesz a halasztás, mint egy év. Azért nem értettem egyet ezzel a hirtelen eltolással, mert ha várnak egy vagy két hónapot és megnézik mennyi idő alatt cseng le ez a járvány, akkor esetleg eltolhatták volna fél évvel vagy pár hónappal. Megértem miért kellett eltolni, de sportolói szemmel nehéz racionálisan gondolkozni ezen" - indokolta kezdeti felháborodását a negyedik olimpiájára készülő sportoló.

Bár ő szerezte meg a kvótát az országnak, ő is ment volna Tokióba, de most az is előfordulhat, hogy mégsem ő képviseli a magyar színeket jövőre az olimpián? "Nagyon remélem, hogy nem, mert kaptunk a hazai szövetség elnökétől egy ígéretet, hogy az indul, aki megszerezte" - mondta Sastin, aki hozzátette, jó erőben van, edz a vasasban, de csak úgy, hogy ő a férjével és kisgyermekükkel hárman vannak bent a teremben, ennél fogva klasszikus birkózást nem tudnak produkálni.

Edzőjének és férjének Indiában élő szerződése volt, de mivel nem tudott vissza utazni, így online küldi az edzéstervet, amit nem mindig tudnak megvalósítani. "Kijárási tilalom van, csak otthon tudnak edzeni, már a,mit otthon lehet, tud, én ehhez próbálom küldeni az anyagot. 100 százalékhoz képest talán ha 20-at tudnak teljesíteni az edzésből" - mondta Wöller, aki azt is elárulta, szerződését nem érinti a járvány, de tolódik az olimpia végéig.

A többi magyar birkózóval telefonon tartják a kapcsolatot és velük próbálják viccesen felfogni a helyzetet, hogy könnyebb legyen átvészelni ezt az időszakot.