Musorujsag
Élő Eredmények

Bárdosi Sándor: A tökéletes ajándék az lenne, ha újrajátszhatnám az olimpiai döntőt

M4 Sport
Április 29-én ünnepli 43. születésnapját Bárdosi Sándor, olimpiai ezüstérmes birkózónk. A Sydneyben dobogóra álló sportoló feltörekvő fiatal tehetségként jutott el egészen a finálééig, amelyben végül kétesnek mondható bírói ítéleteknek köszönhetően kikapott török ellenfelétől.

Az M4 Sporton hétköznap és szombat esténként látható a magyar olimpiai sikereket felidéző sorozatunk, ennek apropóján nosztalgiáztunk a sydney-i nyári játékok egyetlen magyar birkózó érmét szerző Bárdosi Sándorral.

Április 29-én ünnepli születésnapját olimpiai ezüstérmes birkózónk, Bárdosi Sándor, aki elárulta, el sem tudna képzelni tökéletesebb születésnapi ajándékot, mint azt, hogy 20 évvel a sydney-i olimpia után, április 30-án újranézheti, hogyan is szerzett ezüstérmet. „Mondjuk egy jobb lehetne, ha újra fiatal lennék és újravívhatnám ezeket a mérkőzéseket. Az lenne az igazi ajándék!”

Elmondta, nem volt benne akkor a pályafutásában, hogy olimpiai döntőt birkózzon, hiszen akkor váltott 85 kilogrammos, tíz kilóval nagyobb súlycsoportra, ugyanakkor hozzátette, bízott magában.

Bárdosi a fináléban 3-3-as állás után végül bírói döntéssel maradt alul a örök Hamza Yerlikayával szemben.

A sydney-i olimpia eseményei (magyar és nemzetközi vonatkozású egyaránt) szombatig lesznek láthatóak az M4-en.

Bárdosi Sándor a török Hamza Yerlikayával (b) küzd a kötöttfogású birkózás 85 kg-os súlycsoportjának döntőjében a sydneyi olimpiai játékokon 2000. szeptember 27-én. Bárdosi 3:3 arányú döntetlen után bírói döntéssel veszített. MTI Fotó: IllyésTibor

További tartalmak