Musorujsag
Élő Eredmények

Lőrincz Tamás: Kitartok Tokióig, mert egy érem még nagyon hiányzik a kollekciómból

Lőrincz Tamás: Kitartok Tokióig, mert egy érem még nagyon hiányzik a kollekciómból

M4 Sport
A birkózó elmondta, élete végéig nem hagyja igazán nyugodni a 2012-es londoni olimpia elvesztett döntője, hacsak Tokióban be nem gyűjti azt az érmet, ami egyedüliként hiányzik a kollekciójából.

Az M4 Sport a londoni olimpia ismétlései között kedden 15 órától mutatja be Lőrincz Tamás menetelését és döntőjét.

„Nagyon jó formában voltam. Szinte csak olyan versenyzőket vertem meg a döntőig, akiket előtte még soha, ere a fináléban egy olyantól kaptam ki, akit korábban többször is elvertem. Éppen ezért nagyon nehéz volt megemészteni és úgy felfogni, hogy ez inkább egy nyert ezüstérem legyen, mint egy elvesztett döntő. Ma már jó emlékekkel gondolok vissza rá és pályafutásom egyik legnagyobb sikerének tartom” – mondta a birkózó, aki elárulta, többszöri elhatározása ellenére még sosem látta a finálét az elejétől a végéig.

„Nem ezzel kelek és fekszem, de néha azért elidőzöm rajta. Azért ez a döntő egy olyan dologszámomra, ami nem igazán hagy nyugodni életem végéig, hacsak nem sikerül olimpiát nyernem.”

Amire azonban meglesz a lehetősége, hiszen Tokióra már megvan a kvótája.

„Azért tartok még ki, mert már csak egy érem hiányzik a kollekciómból és vannak pozitív töltetek, amik erőt adnak” – utalt arra a 33 éves sportoló, hogy 2019-ben kötöttfogású világbajnok lett, immár 77 kilóban – Londonban a 66 kilósok mezőnyében versenyzett.

„Hiába öregszem évről-évre, a képességeimnek és az elvégzett munkának köszönhetően fel tudom még venni a versenyt a fiatalokkal. Nagyon helyesen eltolták ezt az olimpiát egy évvel, de érzem magamban az erőt, hogy jó eredményt érjek el Tokióban, ami nagyon szép zárása lenne a pályafutásomnak.”

További tartalmak