Musorujsag
Élő Eredmények

A birkózóknál akár felnőtt világbajnokság is lehet év végén

A birkózóknál akár felnőtt világbajnokság is lehet év végén

Magyar Birkózó Szövetség
A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) vezető testülete, a büro online ülésén tárgyalt a versenynaptár idei kialakításáról, és azt tervezi, hogy felnőtt világbajnokságot is rendez még ebben az évben.

Bacsa Péter büro-tag, a magyar szövetség ügyvezető alelnöke az MBSZ honlapjának árult el részleteket a megbeszélésről. A sportvezető hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány miatt még mindig nehéz tervezni, ezért Nenad Lalovic, az UWW elnöke azt hangsúlyozta, hogy több verzióval is kell rendelkeznie a szövetségnek a folytatásra. A legoptimistább forgatókönyv szerint augusztus 31.-t követően lehet majd nemzetközi viadalokat tartani, így szeptember-októberben több utánpótlás Európa-bajnokságot (kadet, junior, U23-as) is megrendeznének, november-decemberben pedig a junior és az U23-as világbajnokságok következnének. A magyar ügyvezető elárulta, hogy az év vége felé tartanának egy rendkívüli világbajnokságot, melynek helyszíneként Szerbia és Grúzia merült fel. Ez a vb az olimpiai kvalifikációra nem lenne hatással.

A kialakult helyzet, az olimpia halasztása a jövő évi versenynaptárra is hatással van. Azt már korábban bejelentette az UWW, hogy az idén tavaszról elhalasztott kvalifikációs tornákat, így a budapesti európai kvótaszerző viadalt is szinte pontosan egy évvel halasztotta, így ez utóbbi jövő márciusában lesz, az viszont újdonság, hogy az eredetileg 2021 áprilisára kiírt katowicei felnőtt Európa-bajnokságot februárban tartják meg, az oslói vb-t pedig november 2. és 10. között.

Az szintén eldőlt, hogy az idei évben nem kerül sor – az U15-ös Eb és a veterán vb mellett – a budapesti kadet vb-re, jövő augusztusban, az olimpia után viszont sor kerülhet rá a magyar fővárosban.

A birkozoszov.hu cikkében kiemelte, hogy a nemzetközi szövetség a részletes versenynaptárat, időpontokkal és helyszínekkel június végéig alakítja ki, a magyar szövetség pedig ezt követően tervezi meg a hazai programot az elkövetkező időszakra.

További tartalmak