×

Az Eb-ezüst után a vb-arany lebeg Lévai szeme előtt

Az aranyéremért utazik a belgrádi birkózó-világbajnokságra decemberben Lévai Zoltán, aki februárban ezüstérmet nyert a kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában a római Európa-bajnokságon.


A BHSE junior és U23-as Eb-győztese az M4 Sporthíradóban pénteken elmondta, az év elején megszerzett Eb-ezüstig vezető út jó tanulópénz volt a számára.

„Sokszor visszanéztem azóta azt a döntőt, és azon dolgozom, hogy azokat a hibákat, amelyeket ott elkövettem, kijavítsam a világbajnokságig” – nyilatkozta a 24 éves birkózó, akinek édesapja az edzője.

„Örülök, hogy megrendezik a vb-t, bár elkiabálni nem akarom, mert voltak már olyan események ebben az évben, amelyeket az utolsó pillanatban lemondtak” – mondta Lévai, és hozzátette: kíváncsi arra, végül milyen lesz a mezőny Belgrádban.

„Igyekszem úgy készülni rá, mint minden más vb-re, a cél pedig az aranyérem megszerzése, mert úgy érzem, a pályafutásom célegyenesében vagyok, és most kell kamatoztatnom az elmúlt években elvégzett munkát” – nyilatkozta a dorogi születésű birkózó.