Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az olimpiáról lemaradó Kiss is a birkózók Eb-keretében

Az olimpiáról lemaradó Kiss is a birkózók Eb-keretében

mti
A Magyar Birkózó Szövetség kijelölte az április 19-én rajtoló varsói Európa-bajnokságon szereplő csapatot, mely 17 főből áll.

A kontinensviadalon nyolc kötöttfogású, öt szabadfogású és négy női sportoló indul, köztük az öt magyar olimpiai kvótás közül az a négy – Sastin Marianna (62 kg), Lőrincz Tamás (kötöttfogás 77 kg), Lőrincz Viktor (kötöttfogás 87 kg) és Muszukajev Iszmail (szabadfogás 65 kg) –, aki a 2019-es világbajnokságon vívta ki a tokiói indulás jogát.

Szintén ott lesz a viadalon a 2009-es világbajnok Kiss Balázs (kötöttfogás 97 kg), neki minden bizonnyal ez lesz az utolsó nagy nemzetközi versenye. Egy hete ugyanis Szőke Alexszel szemben alulmaradt azon a válogatón, mely arról döntött, ki képviselheti a magyar színeket május elején a szófiai világkvalifikációs versenyen, az utolsó kvótaszerző tornán. A BVSC 38 éves klasszisa hosszú és eredményes pályafutása során vb-címe mellett kétszer volt világbajnoki és háromszor Európa-bajnoki bronzérmes, a riói olimpián pedig a kilencedik helyen zárt.

A magyar csapat:
nők:
Dénes Mercédesz (55 kg), Galambos Ramóna (57 kg), Sastin Marianna (62 kg), Németh Zsanett (76 kg)
férfiak:
kötöttfogás: Andrási József (60 kg), Torba Erik (63 kg), Krasznai Máté (67 kg), Fritsch Róbert (72 kg), Lőrincz Tamás (77 kg), Szabó László (82 kg), Lőrincz Viktor (87 kg), Kiss Balázs (97 kg)

szabadfogás: Vilhelm Richárd (61 kg), Muszukajev Iszmail (65 kg), Antal Dániel (70 kg), Vida Csaba (74 kg), Ligeti Dániel (125 kg)

További tartalmak