Musorujsag
Élő Eredmények

Kiss Balázs Európa-bajnoki ezüsttel búcsúzott a birkózószőnyegtől

MTI
Kiss Balázs ezüstérmet szerzett a Varsóban zajló birkózó-Európa-bajnokságon.

A BVSC 38 éves klasszisa, aki vélhetőleg karrierje utolsó világversenyén lépett szőnyegre, szombaton nagyszerűen birkózott, a negyeddöntőben az azeri Zamir Magomedovot 4-0-ra győzte le, majd a négy között a fehérorosz Mikalaj Sztadubot verte 3-1-re.

A vasárnapi fináléban a lehető legnehezebb ellenfél várt rá, az orosz Musza Jevlojev ugyanis jelenleg a kategória legjobbja a világon, az elmúlt két világbajnokságot meggyőző fölénnyel nyerte meg és a mostani tornán is imponálóan menetelt.

A döntőben Kiss Balázs nagyon bátran kezdett és kis híján fél perc után előnybe került, mivel az orosznak csak az utolsó pillanatban sikerült kifordulnia a magyar névjegyének számító válldobásról, amit aztán Kiss kevéssel ezután ismét megpróbált, ám ekkor már Jevlojev jobban figyelt, majd pár másodperccel később óriási erővel kitolta ellenfelét a szőnyegről (0-1).

Még másfél perc sem telt el a találkozóból, amikor Kiss Balázst küldték le passzivitás miatt parterhelyzetbe (0-2), ahonnan majdnem fel tudott pattani, de riválisa nem engedte, majd háromszor megpörgette őt (0-8), így technikai tussal megnyerte az Eb-t.

A 2009-ben világbajnok Kiss Balázsnak a gyors vereség ellenére nincs oka az elkeseredettségre, mivel karrierje legjobb Eb-szereplését produkálta, korábban háromszor végzett a harmadik helyen (2007, 2017, 2018), világversenyen pedig ez volt a nyolcadik dobogós produkciója.

A magyar csapat négy éremmel zárta az Eb-t. Kisst megelőzően Lőrincz Tamás szombaton aranyérmet nyert a kötöttfogásúak 77 kilós súlycsoportjában, pénteken Sastin Marianna második lett 62 kg-ban, míg vasárnap Fritsch Róbert nyert bronzot a 72 kilósok versenyében.

További tartalmak