Musorujsag
Élő Eredmények

Szőke Alex egy győzelemre az olimpiai részvételtől

Szőke Alex egy győzelemre az olimpiai részvételtől

MTI
Az előcsatározások során spanyol és görög ellenfelét is legyőzte a magyar versenyző.

Szőke Alex bejutott az elődöntőbe a birkózók utolsó, szófiai olimpiai kvalifikációs versenyén, így már csak egy lépésre van a tokiói kvótaszerzéstől. A 97 kilogrammos kötöttfogású magyar a görög Laokratisz Keszidisz után a spanyol Jesus Gasca Fresneda ellen is technikai tussal nyert.

Az ESMTK junior Európa-bajnoka a negyeddöntős összecsapás elején karberántásból levitte ellenfelét, majd miután intették a spanyolt, már 3-0-ra vezetett. A partnerhelyzetben – akárcsak az első meccsén – ezúttal is ellenállhatatlannak bizonyult, háromszor pörgette meg Gascát, 9-0-nál pedig véget is ért a mérkőzés.

A fináléért, egyben az olimpiai indulásért, a 18 órakor kezdődő programban az olasz színekben versenyző, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Nikoloz Kakhelashvilivel kell megküzdenie.

A nap során korábban két további magyar, Varga Ádám (130 kg) és Kecskeméti Krisztián (60 kg) lépett szőnyegre a kötöttfogásúak között, de mindketten vereséget szenvedtek az első mérkőzésükön. Csütörtökön és pénteken a szabadfogásúaknál és a nőknél nem sikerült a már meglévőkhöz újabb kvótát szerezni.

Magyarország eddig öt részvételi joggal rendelkezik a július 23-án rajtoló nyári játékokra. A nőknél Sastin Marianna (62 kg), kötöttfogásban Korpási Bálint (67 kg), Lőrincz Tamás (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg), szabadfogásban pedig Muszukajev Iszmail (65 kg) harcolta ki korábban a tokiói szereplés lehetőségét.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak