Musorujsag
Élő Eredmények
×

Lőrincz Tamás: Nehéz lenne olyan célkitűzést találni, hogy folytassam ezt az életvitelt

Lőrincz Tamás: Nehéz lenne olyan célkitűzést találni, hogy folytassam ezt az életvitelt

m4sport.hu | Szerencsés Szilveszter
Lőrincz Tamás aranyérmet nyert utolsó olimpiáján Tokióban, de nem tartott sokáig a pihenése és újra a birkózóterembe vezetett az útja – jelenleg az oslói világbajnokságra készülő keret felkészülésében segédkezik. A pályafutását befejező birkózóval készült interjú a kedd reggeli sporthíradóbán.

A friss olimpiai bajnok birkózó az M4 Sport kedd délelőtti Sporthíradójában elmondta, már hiányzott neki a birkózás:“Be kell vallanom magamnak, hogy hiányzott már a birkózás. Megígértem a fiataloknak, hogy amíg erőmből telik és oda tudok nekik állni, addig le fogok járni. Ez nekem is jó és szerintem nekik is jó, hogy találkoznak ilyen ingerrel. Arra nem számítottam, hogy minden edzésen a véremet akarják venni, de ez így van jól. Most még oda tudok állni és egy magasabb ingert adni számukra. Sűrűk ezek a hetek, sok helyre megyünk Viktorral (testvére, a Tokióban ezüstérmes Lőrincz Viktor – a szerk.), nagyon sok felkérésünk van, így edzésre kevés idő marad, de amikor időnk engedi, lemegyünk hozzájuk” – fogalmazott Lőrincz Viktor.

Elérte legnagyobb célját, megnyerte az olimpiát. Állítása szerint nehéz lenne olyan célkitűzést találnia, hogy tovább folytassa ezt az életvitelt: “Még nagyon friss az élmény, sokszor amikor a nevem mellett említik, hogy olimpiai bajnok, még felkapom a fejem, hogy ez tényleg igaz-e. Most el kell telnie egy kis időnek, hogy ezt feldolgozzuk, de úgy gondolom, hogy ez az utolsó olimpiám volt. Ameddig erőm engedi, ott leszek a srácok mellett, de a jövőben valószínűleg más szerepet szánnak nekem, és én is magamnak. Nincs kőbe vésve semmi, úgyhogy meglátjuk az elkövetkezendő időszakban, hogy alakulnak a dolgok.” 

A teljes interjút a videóra kattintva tekinthetik meg.

Egyetlen tokiói olimpikont jelöltek a magyar vb-csapatba

Közben kijelölték az oslói világbajnokságra utazó keretet, amelyben a tokiói olimpián indult hat magyar birkózó közül egyedüliként az ötödik helyezett Szőke Alex szerepel. A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a szakmai bizottság javaslatát az elnökség pénteki ülésén véglegesíti, de “túl sok változtatás nem várható”. A magyar színeket “igen fiatal átlagéletkorú gárda képviseli majd a norvég fővárosban”. A hat idei magyar olimpikonból egyedül a kötöttfogású 97 kilósok között pontszerző, 21 éves Szőke Alex indul.

A kis létszámú női csapat mindkét tagja U23-as Európa-bajnok, és volt már érmes felnőtt Eb-n. Hozzájuk hasonlóan a szabadfogásúak sem lesznek sokan, kötöttfogásban viszont Szőkén kívül is bőven vannak tehetségek. Szinte mindegyikük állt már dobogón korosztályos vagy felnőtt világversenyen egyaránt, sőt: Váncza István U23-as Európa-, Takács István junior világ- és Európa-, Lévai Tamás és Szőke Alex junior Európa-bajnok.

A világbajnokság jövő szombaton kezdődik és az utána következő hét végéig tart.

A magyar vb-csapat:
nők:
Galambos Ramóna (57 kg, UTE), Németh Zsanett (76 kg, UTE)

kötöttfogás:
Kecskeméti Krisztián (60 kg, Cegléd), Torba Erik (63 kg, BHSE), Váncza István (67 kg, Ferencváros), Fritsch Róbert (72 kg, Csepeli BC), Lévai Tamás (77 kg, BHSE), Szabó László (82 kg, UTE), Takács István (87 kg, BHSE), Szőke Alex (97 kg, ESMTK)

szabadfogás:
Halidov Gamzatgadzsi (61 kg, ESMTK), Antal Dániel (70 kg, UTE), Kuramagomedov Murad (74 kg, Tatabánya), Vida Csaba (79 kg, KTE)

Borítókép: Lőrincz Tamás MTI/Máthé Zoltán

További tartalmak

Kapcsolódó hírek