Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bácsi Péter: A birkózás egyéni sportág, de a csapatszellem nagyon erős nálunk

m4sport.hu
Október 2-án kezdődik a 2021-es birkózó világbajnokság, amely előtt Bácsi Péter, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke az M4 Sporthíradójának beszélt a magyar esélyekről, a fiatalításról, illetve rutinos olimpikonjaink példamutatásáról.

A Magyar Birkózó Szövetség szakmai igazgatója az M4 Sporthíradójának elmondta, egy fiatalítási folyamat kezdődött az olimpiát követően a magyar keretben, így az október 2. és 10. közötti, oslói világbajnokságon Szőke Alex lesz a csapat legrutinosabb versenyzője. Bácsi Péter hozzátette, Galambos Ramóna sérülése miatt mindössze egy női résztvevőt delegál hazánk a vébére, Németh Zsanett személyében.

A szakmai igazgató bízik benne, hogy az olimpia után kitart a magyar birkózók jó formája a világbajnokságra, illetve a március végén sorra kerülő Eb-re is. a legjobb szereplést a kötöttfogású versenyzőktől várja. Bácsi Péter külön kitért Lőrincz Tamás és Korpási Bálint személyére is, akik az ötkarikás játékokat követően nem csupán fürdőznek a sikerükben, hanem az edzéseken segítik a fiatalok munkáját, ez pedig növeli a csapatszellemet a magyar csapatban.

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek