Musorujsag
Élő Eredmények

A harmadik magyar szabadfogású birkózó is búcsúzott a világbajnokságon

A harmadik magyar szabadfogású birkózó is búcsúzott a világbajnokságon

MTI
A vasárnapi egyetlen magyar szabadfogású, Vida Csaba első mérkőzésén kikapott és kiesett az oslói birkózó-világbajnokságon.

A kecskemétiek sportolója Bolat Szakajev ellen lépett szőnyegre a nyolcaddöntőbe jutásért és a mérkőzés nem indult jól a szempontjából, a kazah rivális ugyanis közel két perc után levitellel és pörgetéssel 3-0-s előnyhöz jutott. A két akcióra Vida remekül reagált, állásból szinte azonnal levitte ellenfelét és két szép pörgetéssel fordított, s lendületből igyekezett újabb pontokat szerezni, az újabb felfordítás azonban a saját vesztét okozta, mivel beleragadt a fogásba és tusba szorult.

A 24 éves magyar vélhetőleg már veresége pillanatában tisztában volt vele, hogy nem csupán a meccs, hanem az oslói folytatás lehetősége is elveszett, mivel a vigaszághoz Szakajevnek döntőbe kellett volna jutnia, azonban már a 16 között az amerikaiak legendája, az olimpiai és négyszeres Jordan Burroughs következett számára. A kazah végül ki sem állt a mérkőzésre, így Vida búcsúzott.

A világbajnokság negyedik magyar szabadfogásúja, Antal Dániel (70 kg) hétfőn kezdi meg szereplését. Szombaton Halidov Gamzatgadzsi (61 kg) és Kuramagomedov Murad (74 kg) is első meccsén veszített és kiesett.

Borítókép: Magyar Birkózó Szövetség

További tartalmak