Musorujsag
Élő Eredmények
×

Torba Erik és Takács István is ötödik helyen végzett az oslói birkózó-vb zárónapján

Torba Erik és Takács István is ötödik helyen végzett az oslói birkózó-vb zárónapján

MTI
Torba Erik a 63 kilogrammosok, Takács István a 87 kilogrammosok versenyében az ötödik helyen végzett az oslói birkózó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A Budapesti Honvéd 25 éves sportolója szombaton az elődöntőig menetelt, ott kikapott a georgiai Leri Abuladzétól, a vasárnapi helyosztón pedig a japán Simizu Kenszukével találkozott.

A 2019-es Európa-játékokon második Torba nem kezdte rosszul a meccset, melyen már az első percben mindkét fél aktívan kereste a fogást, és egy összekapaszkodás után a magyar szépen rántotta ki a szőnyegről ellenfelét, amivel előnybe került (1-0). A japán a folytatásban is ment előre, Torbát pedig alig másfél perc után megintették (1-1), ami végül a vesztét okozta. Lentről ugyanis Simizu jól össze tudta fogni, és egy emelés után nagy ívben eldobta, amiért öt pontot kapott (1-6), majd egy pörgetést is bemutatott (1-8). Ezzel már csak egyetlen pontra került a technikai tusos győzelemtől, majd állásból rögtön újra támadott, s mögé került (1-10), ami a meccs végét jelentette.

Takács István (kékben) (Fotó: birkozoszov.hu)

A BHSE 21 éves junior világ- és Európa-bajnoka első felnőtt világversenyének elődöntőjében kikapott a fehérorosz Kiril Maszkevicstől, vasárnap este pedig a lengyel Arkadiusz Marcin Kulynyczcel küzdhetett meg a bronzéremért.

A mérkőzés elején egyik birkózó sem csinált semmit, de mivel azt a lengyel csinálta látványosabban, őt intették meg (1-0). Lentről a magyar tehetség szépen megemelte riválisát, majd a szőnyeg széléig vitte és eldobta, amiért először két pontot ítéltek, de videózás után egy pontra visszaminősítették, ami 2-0-ás magyar előnyt jelentett ekkor, az állás pedig a szünetig nem is változott.

A második három perc elején az addiginál nagyobb volt az iram, majd 45 másodperc után Takácsot intették, aki parterhelyzetből sokáig jól védekezett, a lengyel nem tudta kiemelni, de később szépen átfogott fordított emelésre, és bebillentette ellenfelét (2-3), amivel átvette a vezetést.

A hátrányba került Takács István ezután óriási iramot diktált, s egyértelműen aktívabb volt, de nem volt elég türelmes, kevesebb mint egy perccel a vége előtt csapott szaltódobást indított, amibe belefogott Kulynycz, s a hátára esett magyar kötöttfogásút betusolta.

Ezzel véget ért a magyarok vb-szereplése. A győzelem nélkül zárt szabadfogású és női szakág után a kötöttfogásúak Szőke Alex (97 kg) révén egy ezüstérmet szereztek, továbbá összesen négy ötödik hellyel zártak, amivel a fogásnem pontversenyének hatodik helyén végzett Módos Péter csapata.

Borítókép: Torba Erik (kékben) (Fotó: birkozoszov.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Ronaldo-hatás: jó-e, ha Cristiano Ronaldo a csapattársad? (szavazás)
Azt talán senki nem vitatja, hogy a portugál Cristiano Ronaldo a labdarúgás történetének egyik legnagyobb egyénisége. Sokan vallják, hogy a valaha volt legjobb is. Többen viszont vitatják ezt, akik szerint Lionel Messi a legnagyobb király. A nagy öregek meg ilyenkor a múltba révedve feldobnak más neveket: Maradona, Pelé, Di Stéfano, mi magyarok szívesen hisszük, hogy Puskás Ferenc a legnagyobb... Az viszont vitathatatlan, hogy a 36 éves luzitán sokaknak mutatott utat, igazi példakép, aki tán milliókat késztetett arra, hogy a labdarúgást válasszák sportáguknak.
Külföldi bajnokságok
Ocon kiállás nélkül pontszerző: Talán kitesszük a gumit a falra!
Bizony ilyet is lehet! Esteban Ocon, az Alpine versenyzője kerékcsere nélkül teljesítette a Török Nagydíjat, a nem mindennapi taktikai húzás pedig pontot is ért neki. A futam után viccesen megjegyezte, a legjobban elhasználódott abroncsot talán még a falra is kiteszik a gyárban.
Forma–1