Musorujsag
Élő Eredmények

Muszukajev megköszönte Magyarországnak, hogy Eb-címet szerezhetett

Muszukajev megköszönte Magyarországnak, hogy Eb-címet szerezhetett

MTI
A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában aranyérmes Muszukajev Iszmail megköszönte a lehetőséget Magyarországnak azért, hogy Európa-bajnoki címet szerezhetett kedden a budapesti kontinenstornán.

A kabardföldi származású, a magyar színeket 2019 óta képviselő sportoló az arcán széles mosollyal, a hátán egy birkózószövetséges magyar zászlóval érkezett az újságíróknak kijelölt helyre.

„Hosszú út vezetett idáig, voltak benne sérülések és egyéb problémák, de nagyon köszönöm a lehetőséget a magyaroknak, hogy Európa-bajnok lehetek” – kezdte értékelését Muszukajev, miután parádés birkózással győzött a keddi döntőben.

Az FTC birkózója elmondta, előzetesen nem lehetett tudni, milyen eredményre lesz képes, de egész évben azért dolgozott, hogy el tudja hódítani a legfényesebb medált.

„A birkózás ilyen sport, van, hogy nem a döntő a legnehezebb. Nem volt a fejemben semmi különleges taktika, a mozdulatok, a fogások a sok edzés után ilyen helyzetben már jönnek maguktól, nekem csak mennem kellett előre” – fogalmazott a 29 éves Európa-bajnok, aki előtt legutóbb 21 éve a mostani szövetségi kapitány, Bánkuti Zsolt tudott Budapesten magyar Eb-aranyat nyerni.

„Nem tudtam, hogy ilyen hosszú idő telt el azóta, de boldog vagyok, hogy ezt az örömöt én hozhattam el újra mindenkinek” – jelentette ki Muszukajev. Hozzátette, a továbbiakban is ilyen jó meccseket szerente vívni és ilyen jó eredményeket szeretne elérni, példát mutatva ezzel mindenkinek.

Ez volt a magyar küldöttség első érme a budapesti kontinensviadalon.

Borítókép: Budapest, 2022. március 29. A győztes magyar Muszukajev Iszmail ünnepel, miután technikai tussal nyert az azeri Haji Aliyev ellen a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban 2022. március 29-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak