Musorujsag
Élő Eredmények

Ligeti Dániel: Karrierem legkeményebb napjai voltak

Ligeti Dániel: Karrierem legkeményebb napjai voltak

m4sport.hu
A bronzmérkőzés első menetében kiújult korábbi sérülése, ezért a második szakaszt nagy fájdalmak közepette birkózta végig Ligeti Dániel, aki megszerezte a magyar csapat harmadik érmét a budapesti Európa-bajnokságon.

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szombathelyi versenyző óriási csatában nyert 6–4-re a szerb színekben versenyző Magomedgadzhi Nuraszulov ellen. A 32 éves nehézsúlyú birkózó a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, az első szakaszban kiújult korábbi lábsérülése, ezért „keserves” volt a második menet. A mérkőzés után elvégzett vizsgálatok megállapították, hogy elszakadt a combhajlító izma.

„Gondoltam, megpróbálom, kibírom. Ha összejön, összejön, ha nem, nem, innentől kezdve a Jósiten kezében vagyok, mert három percet így birkózni anélkül, hogy az embert ne segítsék fentről, nem nagyon lehet. Úgyhogy köszönöm azoknak, akik fentről vagy a lelátóról segítettek” – mondta Ligeti, aki a fájdalomtól egyelőre nem tudja felfogni, hogy nyolc év után sikerült újra érmet szereznie világversenyen.

„Karrierem legkeményebb napjai voltak, azzal keltem és azzal feküdtem, hogy itt a nagy lehetőség, lehet, hogy az utolsó hazai világversenyem, most vagy soha. Sikerült, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Mindent feltettem erre lapra, hogy itthon sikerüljön egy világverseny, és bejött, bár a következő lépést nem tudom sem átvitt, sem konkrét értelemben, de megvan az érem és valaki csak felrak a dobogóra” – nyilatkozva.

Köszönetet mondott a szurkolótábornak is, akik „gyakorlatilag a pokolba kergették” szerb és német ellenfelét is.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="2062936"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A magyar birkózó a második menetet szakadt combhajlítóval küzdötte végig, de így is nyert.
    [image] => https://m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/03/D__YT20220330037-1-1920x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Ligeti Dániel (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Muszukajev Iszmail Európa-bajnok lett Budapesten
Az első döntős napon megszületett az első magyar arany a budapesti birkózó-Eb-n: Muszukajev Iszmail a tokiói olimpia ezüstérmesét, a 61 kilogrammban háromszoros világbajnok azeri Haji Aliyevet technikai tussal győzte le a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájának keddi fináléjában.
Birkózás