Musorujsag
Élő Eredmények

Ligeti nagy előnyről veszített és kiesett a vb-n

Ligeti nagy előnyről veszített és kiesett a vb-n

mti
A tavasszal Európa-bajnoki bronzérmes Ligeti Dániel kiváló első menet után a másodikban elfáradt és végül kikapott vigaszági mérkőzésén, így kiesett a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti csütörtökön sima győzelemmel kezdett, majd a nyolcaddöntőben 4-0-ra kikapott az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Taha Akgültől, aki aztán döntőbe jutásával vigaszágra segítette őt.

A pénteki folytatásban a kanadai Amarveer Dhesivel csapott össze, akiről csütörtökön azt mondta, hogy jó birkózó, nyert és veszített is már ellene, így kiélezett csatára számít.

A meccs első három percében aztán a Ligeti által várt szoros csata elmaradt, a szombathelyi nehézsúlyú ugyanis remek birkózással uralta a szőnyeget, kiválóan védekezett, és gyönyörű lábratámadásokkal szép akciókat csinált. Két kivitelből és egy mögé kerülésből 4-0-s előnybe került.

A 33 éves magyar szabadfogású megnyugtató vezetés birtokában mehetett a félperces pihenőre, a második menetre azonban mintha kicserélték volna. Az addig nagyon koncentrált Ligeti látványosan elfáradt, lelassult, a kanadai pedig alig egy perc alatt kétszer is könnyedén levitte (4-4) és fordított, majd egy perccel a vége előtt ki is léptette (4-5). Ligeti Dániel ezek után láthatóan egy utolsó nagy rohamra készült, melyet 15 másodperccel a vége előtt indított, Dhesit azonban nem tudta meglepni, ezzel pedig befejeződött számára a világbajnokság, melyen a kanadai léphet szőnyegre péntek este a bronzéremért.

„Nem értem, egyszerűen nem értem, mi történt – mondta feldúltan az MTI-nek Bánkuti Zsolt szövetségi kapitány. – Az első menetben nagyon jól ment, mindent úgy csinált, ahogy kellett. A másodikban ekkora előnynél már csak tennie kellett volna a kart, blokkolni az ellenfelet, hogy ne tudjon lábra menni, de sokszor még ő tolta el magától és adott neki helyet. Tényleg érthetetlen, hogy fáradt így el, nem éreztem, hogy olyan óriási iram lett volna az első menetben. Nem értem.”

Pénteken már nem lesz magyar érdekeltségű mérkőzés a Star Arenában, szombaton viszont megkezdi szereplését az Európa-bajnok Muszukajev Iszmail (65 kg) és az Eb-második Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg).

Borítókép: Budapest, 2022. március 29. Ligeti Dániel a török Taha Akgül elleni mérkőzésen a férfi szabadfogású birkózók 125 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban 2022. március 29-én. A magyar versenyző kikapott, így a bronzéremért léphet szőnyegre. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak