Musorujsag
Élő Eredmények
×

Öt darab ötödik hely után Kecskeméti Krisztián már nagyon szeretne érmet nyerni nemzetközi versenyen

Öt darab ötödik hely után Kecskeméti Krisztián már nagyon szeretne érmet nyerni nemzetközi versenyen

birkozoszov.hu
Kecskeméti Krisztián két győztes és két vesztes mérkőzéssel az ötödik helyen zárta a belgrádi birkózó-világbajnokság 60 kilogrammos versenyét. A Cegléd-KIMBA fiatal sportolója elmondta, előzetesen aláírta volna ezt az eredményt, de nagyon szeretne már érmet nyerni világversenyen, így ennek reményében vág neki a Pontevedrában hamarosan kezdődő U23-as vb-nek.

Kecskeméti Krisztián a Magyar Birkózó Szövetség hivatalos weboldalának adott interjút a világversenyen szerzett tapasztalatairól és a közeljövő terveiről. A 23 esztendős sportoló elmondta, keménynek érezte a mezőnyt a szeptemberi világbajnokságon, huszonkilencen indultak a súlycsoportjában és előzetesen aláírta volna az ötödik helyet, utólag viszont kicsit csalódott miatta. Kecskeméti régóta küzd azért, hogy éremmel térjen haza egy nemzetközi tornáról, pályafutása során már ötödik alkalommal végzett az ötödik helyen, de először a felnőttek között. A második mérkőzésén a későbbi győztes kirgiz Zsolaman Sarsenbekovtól kapott ki technikai tussal.

Kecskeméti Krisztián a török Ahmet Uyar elleni mérkőzésén a kötöttfogásúak 63 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban 2022. április 1-jén. (MTI/Kovács Anikó)

„Az összes meccsén simán nyert, a döntőben szintén technikai tussal. Sokkal jobb volt mindenkinél. A vigaszág első meccsén az üzbég származású, amerikai színekben versenyző Ildar Hafizov ellen birkóztam, a felkészülés idején, az ausztriai edzőtáborban találkoztunk már egymással, ott szoros meccseink voltak, szóval kicsit tartottam tőle, de úgy mentem fel a szőnyegre, hogy nem okozhat gondot. Azt viszont nem gondoltam, hogy már az első menetben kilenc nullra győzök” – nyilatkozta a Cegléd-KIMBA birkózója.

Kecskeméti Krisztián elárulta, már gőzerővel készülnek az október közepén, Pontavedrában kezdődő U23-as vb-ra, melyen egy súlycsoporttal feljebb, hatvanhárom kilogrammban indul.


Kecskeméti Krisztián mérkőzései
Selejtező: Kecskeméti Krisztián–Marat Garipov (brazil) 9–0
Nyolcaddöntő: Zsolaman Sarsenbekov (kirgiz)–Kecskeméti Krisztián 8–0
Vigaszág: Kecskeméti Krisztián–Ildar Hafizov (amerikai) 9–0
Bronzmérkőzés: Ajdosz Szultangali (kazah)–Kecskeméti Krisztián 7–1

A kötöttfogású 60 kilogramm végeredménye
1. Zsolamam Sarsenbekov (Kirgizisztán)
2. Edmond Arjen Nazarjan (Bulgária)
3. Ajdosz Szultangali (kazah) és Fumita Kenicsiro (Japán)
5. Kecskeméti Krisztián (Magyarország)

Borítókép: Kecskeméti Krisztián a török Ahmet Uyar elleni mérkőzésén a kötöttfogásúak 63 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban 2022. április 1-jén. A magyar versenyző 5-2 arányban veszített. MTI/Kovács Anikó

További tartalmak