Musorujsag
Élő Eredmények
×

Két magyar birkózó is bekerült a világválogatottba

Két magyar birkózó is bekerült a világválogatottba

MBSZ/m4sport.hu
Muszukajev Iszmail (FTC) és Lévai Zoltán (BHSE) révén két magyar birkózó is szőnyegre lép a világválogatott színeiben a Nemzetközi Birkózó-szövetség (UWW) által szervezett világkupán.

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) keddi hírlevele szerint a nemzeti válogatottak közötti csapatverseny többéves szünet után tér vissza a vk programjába, bővített mezőnnyel.

Ezúttal ugyanis mindhárom szakágban szerepel egy úgynevezett All-World gárda is, magyarán egy amolyan világválogatott, amelybe a szeptemberi belgrádi világbajnokságon elért eredményeik alapján hívták meg a versenyzőket.

Így kaphatott meghívót a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Zoltán, valamint a szabadfogású Muszukajev Iszmail (előbbi ezüstöt, utóbbi bronzot szerzett a szerb fővárosban).

A kötöttfogásúak versenyét november 5. és 6. között Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban, a szabadfogásúakét december 10. és 11. között az Egyesült Államokban, az iowai Coralville-ben rendezik. Lévaiék a házigazda Azerbajdzsán és Szerbia ellen lépnek szőnyegre, míg Muszukajevék két ellenfele az Egyesült Államok, Irán, Japán, Mongólia, Grúzia ötösből kerül ki.

A magyar csapat négy éremmel zárta a szeptemberi világbajnokságot: Lévai Zoltán és Muszukajev Iszmail mellett Losonczi Dávid (kötöttfogás, 87 kg, bronzérem) és Lévai Tamás (kötöttfogás, 82 kg, bronzérem) is dobogóra állhatott.

Borítókép: Fotó: MBSZ/UWW

További tartalmak