Musorujsag
Élő Eredmények
×

A magyar válogatott három birkózója is a világranglista harmadik helyén zárja az évet

m4sport.hu
Lévai Zoltán, Lévai Tamás és Muszukajev Iszmail is súlycsoportja harmadik helyén zárja a 2022-es világranglistát, amelynek szakágankénti végeredményét a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) tette közzé.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az év végi világranglista-harmadik helyezésért 2000 dolláros pénzdíj is jár (a második helyezettek 3000, az elsők 5000 dollárt kaptak).

Lévai Zoltán (Fotó: Magyar Birkózók Szövetsége)

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában versenyző Lévai Zoltán a hazai rendezésű Európa-bajnokságon hetedik lett, ami 9400 pontot ért, a nyári Matteo Pellicone-emlékversenyen szerzett aranyérmével 8000 pontot gyűjtött, míg szeptemberi belgrádi világbajnoki ezüstérme 37 000 pontot hozott neki. Mindössze 600 ponttal maradt le az idén világ- és Ázsia-bajnok kirgiz Akzsol Mahmudov mögött a második helyről, a ranglista élén pedig a török Yunus Emre Basar végzett.

Lévai Tamás (Fotó: Magyar Birkózók Szövetsége)

Öccse, a 82 kilós kötöttfogásúak között szereplő, testvéréhez hasonlóan honvédos Lévai Tamás 2022-ben megszerezte első és második érmét felnőtt világversenyen: előbb a budapesti Eb-n (11 500 pont), majd a belgrádi vb-n (31 000) lett bronzérmes, így 42 500 ponttal szintén a világranglista harmadik helyén zárt. Szerzett ugyan egy bronzérmet a római rangsorversenyen is, azt azonban a 87 kilogrammosok között nyerte, így a világranglistás pontjaiba nem számít bele. Egyébként a jövőjét 87 kilóban tervezi, hiszen ez az olimpiai súlycsoport.

Muszukajev Iszmail (Fotó: Magyar Birkózók Szövetsége)

Muszukajev Iszmail (FTC, szabadfogás, 65 kg) tavasszal megnyerte a budapesti Európa-bajnokságot, majd ősszel a belgrádi világbajnokságon megszerezte pályafutása második világbajnoki bronzérmét is. A két medállal összesen 44 000 pontot ért el és mindössze 200 egységgel maradt le a második indiai Bajrang mögött.

További tartalmak