Musorujsag
Élő Eredmények

Az Indiai Birkózó Szövetség elnökének lemondását követeli a sportminisztérium

Az Indiai Birkózó Szövetség elnökének lemondását követeli a sportminisztérium

MTI
Brij Bhushan Sharan Szingh lemondását követeli az indiai sportminiszter, mivel a versenyzők szexuális zaklatással vádolják az Indiai Birkózó Szövetség (WFI) elnökét és a válogatottnál dolgozó edzőket is.

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál vasárnapi beszámolója szerint a szervezet éves közgyűlését félbeszakították, mivel Sharan Singh ellen nyomozást indított a sportminisztérium. A WFI minden tevékenységét felfüggesztették, így az országos rangsorversenyt is félbeszakították.

Csütörtökön közel száz birkózó vett részt azon a tüntetésen, amelyen az elnök azonnali eltávolítását követelték. A demonstrálók között volt többek között India első női olimpiai érmes birkózója, Sakhsi Malik, a tokiói olimpián bronzérmes Bajrang Punia és a háromszoros Nemzetközösségi Játékok-győztes Vinesh Phogat is, akik később több órán keresztül tárgyaltak Anurag Thakur Szingh sportminiszterrel.

Malik és Phogat szerint a válogatott edzők is zaklatták a lányokat az edzőtáborokban, amelyet általában az elnök otthonához közeli Lucknowba szervezett a szövetség. A tavalyi világbajnokságon bronzérmes Phogat továbbá azt állítja, hogy az elmúlt tíz évben legalább 10-20 versenyzőről tud, akiket az elnök zaklatott. Sharat Szingh mellett a szövetség segédtitkárát, Vinod Tomart azzal gyanúsítja a sportminisztérium, hogy kenőpénzt fogadott el, ezért ő munkavégzését is felfüggesztették.

A WFI elnöke a csütörtöki figyelmeztetések és ajánlások ellenére sem tartotta meg sajtótájékoztatóját az üggyel kapcsolatban, de a rangsorversenyre még kilátogatott mielőtt azt félbeszakították.

Borítókép: PTI Photo

További tartalmak