Musorujsag
Élő Eredmények
×

Makszim Molonov a női birkózók új szövetségi kapitánya

Makszim Molonov a női birkózók új szövetségi kapitánya

MTI
A honosítás előtt álló háromszoros Európa-bajnok Orsus Sztalvira edzője, Makszim Molonov irányítja a jövőben a magyar női birkózó-válogatottat – közölte csütörtökön a hazai szövetség (MBSZ).

A 30 éves Orsus honosítási kérelmének kezdeményezéséről kedden számolt be a szervezet, hozzátéve, hogy a nagyapja révén magyar származású, oroszként három kontinensbajnoki aranyat nyert birkózót már nevezte a február elsején rajtoló Zagreb Openre, amely az UWW által szervezett rangsorverseny-sorozat első állomása.

Az MBSZ most arról tájékoztatott, hogy a női válogatott élén Ritter Árpád nem folytatja a munkát, feladatait Orsus edzője, az 52 éves Molonov veszi át, akinek kapitányi munkáját Martin Gábor segíti edzőként.

Orsus Sztalvira a Csepel TC-ben folytatja a pályafutását Orsós Sztalvira néven, amint megérkezik a magyar útlevele. A birkózó 2018-ban és 2019-ben az 53 kilogrammban, két évvel ezelőtt pedig egy kategóriával feljebb, 55 kilóban nyerte meg az Európa-bajnokságot. A legutóbbi Európa Játékok bronzérmese részt vett a tokiói olimpián, ahol 10. helyen végzett a legkisebb súlyban (50 kg).

A szabadfogású válogatottban már három volt orosz birkózó szerepel: Muszukajev Iszmail – aki nyert magyar színekben Európa-bajnokságot és vb-bronzérmet -, valamint Vlagyiszlav Bajcajev és Gamzatgadzsi Halidov.

Borítókép: birkozoszov.hu

További tartalmak