Musorujsag
Élő Eredmények

„Ha elindítanának a 125 kilós fiúk között, ott is nyerni akarnék” – Nagy Bernadett a nyártól versenyezhet újra, az olimpiai kvótaszerzés lebeg a szeme előtt

„Ha elindítanának a 125 kilós fiúk között, ott is nyerni akarnék” – Nagy Bernadett a nyártól versenyezhet újra, az olimpiai kvótaszerzés lebeg a szeme előtt

MTI
Nagy Bernadett Európa-bajnoki bronzérmes birkózó térdsérülése után várhatóan csak nyáron versenyezhet újra, ennek ellenére a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon egyértelműen a kvótaszerzés a célja.

A 23 éves sportoló tavaly a budapesti kontinenstornán bronzéremmel mutatkozott be a felnőttek között, de az utolsó mérkőzésén egy szerencsétlen mozdulatban megsérült. Fél évvel ezelőtt meg kellett műteni a térdét, majd a rehabilitációja nem a tervek szerint alakult.

„Januárban a magyarkanizsai edzőtáborban találkoztam egy korábbi birkózóval Valdemar Stajerrel, aki megvizsgálta a lábam Újvidéken és kiderült, hogy olyan állapotban van, mintha csak két hónapja műtötték volna” – mondta a juniorok között és U23-ban is Európa-bajnok birkózó, aki úgy döntött, Szerbiában folytatja tovább a rehabilitációt.

Az UTE birkózója napi kétszer háromórás kezeléseken vesz részt, ami elmondása szerint felér egy komolyabb edzéssel. Az intenzív rehabilitáció elején kiderült, hogy a 76 kilós versenyzőnek nem dolgoztak optimálisan az izmai az operációt követően, ezért nem tudott a megfelelő ütemben regenerálódni.

„Bármit csináltam, egyszerűen nem savasodott a bal lábam. Biciklizésnél már arra koncentráltam, hogy azzal tekerjek jobban, de így sem éreztem semmit. A helyi szakemberek szerint aludtak az izmok” – idézte fel Nagy Bernadett. Hozzátette: egy speciális géppel folyamatos izom-összehúzódásokat generáltak, ami érezhetően nagyot lendített a felépülésén. A négyszer egy hónapos kezelés következő szakaszában vízben már könnyített birkózó mozgást is végezhet a magyar versenyző. Ezt követően fokozatosan visszaállhat a válogatott csapat edzésmunkájába, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor legkésőbb júniusban már a küzdőedzéseket is elkezdheti.

Nagy Bernadett (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)

Az újpesti birkózó szerint hetven százalékos az esély arra, hogy elindul a júliusi nemzetközi rangsorversenyen, amelyre Budapesten kerül sor. A szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon viszont már szeretne százszázalékos állapotban a szőnyegre lépni.

„Nekem mindegy, hogyan birkózok, csak nyerjek, és az a célom, hogy kvótát szerezzek. Igazából minden versenyen az a célom, hogy nyerjek. Ha elindítanának a 125 kilósok fiúk között, ott is nyerni akarnék” – mondta eltökélten Nagy Bernadett.

A kvalifikációs világbajnokságra szeptember 16. és 24. között kerül sor Belgrádban, ahol súlycsoportonként öt versenyző szerez indulási jogot a 2024-es párizsi olimpiára.

Borítókép: (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak