Musorujsag
Élő Eredmények

Lévai Zoltán vezeti súlycsoportja világranglistáját

Lévai Zoltán vezeti súlycsoportja világranglistáját

m4sport.hu
A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Lévai Zoltán vezeti a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjának világranglistáját.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a nemzetközi szervezet (UWW) a közelmúltban frissítette a hivatalos világranglistákat, melyeken több magyar is szerepel az első tízben. Közülük a legelőkelőbb helyen Lévai Zoltán áll, 45 175 ponttal vezeti a 77 kilósok rangsorát, megelőzve a világbajnok és olimpiai ezüstérmes kirgiz Akzsol Mahmudovot (45 000).

Lévai Zoltán vezeti a kötöttfogású 77 kilogrammosok világranglistáját (Fotó: MBSZ/UWW)

A kötöttfogásúaknál ott van az élbolyban a világbajnoki ötödik Kecskeméti Krisztián (harmadik 60 kg-ban), a vb-bronzérmes Losonczi Dávid (negyedik 87 kg-ban), az Eb-győztes Fritsch Róbert (hatodik 72 kg-ban), az Eb-bronzérmes Vitek Dariusz (nyolcadik 130 kg-ban).

A vb- és Eb-bronzérmes Lévai Tamás két kategóriában is érdekelt, negyedik a 82 kilósok rangsorában, s idén két súlycsoportot ugorva felfelé kilencedik 97 kilóban.

A szabadfogásúak között az Európa-bajnok, kétszeres vb-bronzérmes, olimpiai 5. Muszukajev Iszmail a második helyen áll a 65 kilogrammosok között, az Eb-ezüstérmes, vb-5. Bajcajev Vlagyiszlav a harmadik a 97 kilósoknál, az Eb-ezüst- és -bronzérmes Ligeti Dániel az ötödik 130 kilóban, míg a nőknél Dénes Mercédesz (53 kg) a 9. pozíciót foglalja el a legfrissebb világranglistán.

Borítókép: Belgrád, 2022. szeptember 10. Lévai Zoltán, miután győzött a szerbiai színekben versenyző Nemes Viktor ellen a belgrádi birkózó-világbajnokság kötöttfogású mezőnye 77 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében 2022. szeptember 10-én. MTI/EPA/Andrej Cukic

További tartalmak