Musorujsag
Élő Eredmények

Bácsi Péter: biztató a kvalifikációs vb-re nézve a birkózó Eb-n mutatott teljesítmény

m4sport.hu/MTI
Bácsi Péter szakmai igazgató szerint a hat dobogós helyezéssel teljesítette a magyar válogatott a hazai szövetség (MBSZ) elvárásait a vasárnap zárult zágrábi birkózó Európa-bajnokságon, és a csapat eredménye bizakodásra ad okot a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, bár némi hiányérzet van benne.

Bácsi értékelése az M4 Sport stábjának:

A horvátországi kontinensviadalon mindhárom szakág, a nők, a kötött- és szabadfogásúak egyformán két-két éremmel zártak, s a küldöttség aranyérmet is elhozott Zágrábból Takács István révén, aki a kötöttfogásúak 87 kilogrammos versenyét nyerte meg. A nőknél Bognár Erika (55 kg) és Orsós Sztálvira (53 kg) második, a szabadfogásúaknál Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) harmadik lett, csakúgy mint a kötöttfogású Lévai Zoltán (77 kg).

„Először hat-hét érmet gondoltunk reálisnak, aztán a tavaly Eb-győztes Muszukajev Iszmail (szabadfogás 65 kg) betegsége miatt öt-hatra módosítottuk a várakozásainkat. Végül a hat érem meglett. Azt gondolom, hogy ez egy jó teljesítmény” – kezdte értékelését az MTI-nek Bácsi Péter. – „Nyilván nem mondom, hogy nincs bennem hiányérzet, mert voltak még olyan meccsek, amiket megnyerhettünk volna. Ilyen volt Orsós Sztálvira döntője, hiszen nem olyan régen egy ranking versenyen 10-0-ra verte ezt a svéd versenyzőt, de ebből is látszik, hogy egy Eb és egy felkészülési verseny mindig más.”

Bácsi Péter. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A sportolóként kétszeres világ- és Európa-bajnok szakmai igazgató az idén honosított, magyar gyökerekkel rendelkező Orsós Emma Malmgren elleni vesztes fináléja mellett még a kötöttfogású Lévai Tamás (97 kg) vasárnap elbukott vigaszági meccsét említette meg fájó pontként.

„Az biztos, hogy csalódottnak nem szabad lennünk. Ez volt a kvalifikációs világbajnokságnak a főpróbája, persze lesznek még nemzetközi versenyek. Mindenesetre, ha így tudunk birkózni szeptemberben a belgrádi vb-n, akkor ott is egész jó teljesítmény várható, és több kvótát hozhatunk ahhoz képest, amit a korábbi olimpiai kvalifikációs világbajnokságokon megszoktunk” – jegyezte meg Bácsi, hozzátéve, hogy boldogok lehetnek majd, ha megismétlik a tavalyi belgrádi vb-n (négy érem, két ötödik hely) nyújtott teljesítményt, megfejelve egy aranyéremmel.

További tartalmak