Musorujsag
Élő Eredmények

Bácsi Péter: Egy világbajnoki címtől fosztottak meg minket

Bácsi Péter: Egy világbajnoki címtől fosztottak meg minket

m4sport.hu
A magyar birkózószakma vezetői, egykori klasszis birkózók is értetlenül állnak a vb-döntőben történt események előtt.

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Losonczi Dávid a fináléban nagy hátrányból felállt, majd közel egy percig tusközelben tartotta török ellenfelét, végül azonban 8-7-re kikapott, így ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi birkózó-világbajnokság zárónapján.

Az ESMTK klasszisa szombaton egészen parádés, ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel jutott döntőbe. Négyből három ellenfelét technikai tussal verte, és riválisai nem tudtak pontot csinálni rajta, az egyetlenegy, ami összejött ellene, passzivitás miatt volt.

A finálé elején a török eldobta, majd meg is intették a magyar versenyzőt, de komoly hátrányból kapaszkodott vissza. A fiatal magyar birkózó közel egy percig próbálta leszorítani Cengizt, és a lelátóról többször egyértelműnek tűnt, hogy ez sikerült, de a tusgyőzelmet nem ítélték meg és az utolsó támadását is érvénytelenítették.

Kapcsolódó tartalom

“Gyakorlatilag az egész csarnok látta, mi történt. Egy világbajnoki címtől fosztottak meg minket és elsősorban Dávidot. Nehéz mit mondani, jól teljesített a csapat de ilyenkor az embert szétveti a méreg. Nem keveset dolgoznak érte, nem mindennap birkózhat világbajnoki döntőt az ember. De hogy ezt így kell levezetni azt nehezen emésztem meg” – értékelt a döntő után Bácsi Péter, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai igazgatója.

Módos Péter szövetségi kapitány szerint felfoghatatlan, hogy egy vb-döntőben betusolnak valakit és nem ütik le a tust.

További tartalmak