Musorujsag
Élő Eredmények

Felülvizsgálatot kért a Magyar Birkózó Szövetség Losonczi Dávid döntőjére

Felülvizsgálatot kért a Magyar Birkózó Szövetség Losonczi Dávid döntőjére

MTI
A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) hivatalos lépéseket tett a kötöttfogású 87 kilogrammos súlycsoport döntőjének felülvizsgálatára, mivel véleménye szerint a bírók súlyos tévedése nyomán szenvedett vereséget Losonczi Dávid.

 

Az MBSZ hétfői tájékoztatása szerint a vezetőség úgy döntött, minden sportdiplomáciai lépést megtesz annak érdekében, hogy a vasárnapi finálét, melyben Losonczi Dávid óriási csatában 8-7-re kikapott a török Ali Cengiztől, felülvizsgálja a nemzetközi szövetség (UWW).

Kapcsolódó tartalom

„Határozott vélemény, hogy a szőnyegen a rivális két vállra került. Ezért az MBSZ hivatalos felülvizsgálati kérelemmel folyamodik a nemzetközi szövetség (UWW) illetékes testülete felé, hogy szakmailag állapítsa meg, súlyosan hibás bírói döntés született” – állt az MBSZ hírlevelében.

A sportág jelenlegi szabályrendszerében nem létezik az óvás fogalma, az eredményt így nem változtatják meg, de az MBSZ szerint mindent meg kell tenni a maximális jogorvoslat érdekében.

Kapcsolódó tartalom

Az ESMTK 23 éves birkózója vasárnap csaknem egy percig tartotta tusveszélyes helyzetben Cengizt, a vezetőbíró pedig kétszer is megadta a kétvállrafektetést és ezzel lezárta volna a meccset Losonczi javára, ám a pontozóbíró, illetve a szőnyegelnök erre nem adott engedélyt. Módos Péter szövetségi kapitány a helyszínen tehetetlen volt, ugyanis a tusveszélyes helyzetre nem kérhette a videobíró segítségét.

 

Borítókép: Belgrád, 2023. szeptember 24. Losonczi Dávid (kékben) a török Ali Cengiz ellen küzd a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának döntõjében a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon 2023. szeptember 24-én. Losonczi Dávid ezüstérmet nyert. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak