Musorujsag
Élő Eredmények

Legalább egy érem az elvárás a birkózóktól a párizsi olimpián

Legalább egy érem az elvárás a birkózóktól a párizsi olimpián

m4sport.hu
A Magyar Birkózók Szövetségének szakmai igazgatója szerint éremeséllyel utaznak a magyar birkózók a párizsi olimpiára. Bácsi Péter a Kossuth Rádiónak elmondta, „lehetett volna több” kvóta is, de nincs miért szégyenkezni az öt megszerzett indulási jog miatt.

A hétvégi, isztambuli kvalifikációs verseny után eldőlt, hogy öt magyar birkózó lesz a párizsi olimpián: Nagy Bernadett (76 kg), Lévai Zoltán (kötöttfogás, 77 kg), Losonczi Dávid (kötöttfogás, 87 kg), Ligeti Dániel (szabadfogás, 125 kg) és Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg).

Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetségének szakmai igazgatója a Kossuth Rádiónak elmondta, felemás érzései vannak a kvótaszámot illetően, hiszen „lehetett volna több is”, nincs miért szégyenkezni, ráadásul akik a magyarok közül kijutottak, pontszerzésre és akár éremre is esélyesek.

„Láttuk, hogy nagyon nehéz egy-egy kvóta megszerzése, óriási csaták voltak. Ha jobban megvizsgáljuk, hogy egyes nemzetek mennyi kvótát tudtak szerezni, akkor azt gondolom, hogy az öt miatt nekünk sem kell szégyenkeznünk. Abban bíztunk, hogy akár hat vagy hét kvótánk is lehet, ebből öt lett, de azt gondolom, hogy akik kijutottak az olimpiára, ők akár érem- vagy pontszerző esélyesek” – nyilatkozta.

Bácsi Péter hangsúlyozta, a magyar birkózócsapatnak jó esélye van érmet vagy érmeket szerezni Párizsban, az elvárás legalább egy dobogós helyezés. „Nagyon nehéz lesz. Nyilván álomszerű lenne, ha meg tudnánk ismételni a tokiói szereplést, hiszen akkor az egy arannyal, egy ezüsttel és két ötödik hellyel elég magasra tették a fiúk a mércét, de összességében akár még ez is megvalósulhat.”

A szakmai igazgató hozzátette, az olimpia előtt már csak egy viadal van hátra az olimpikonok számára, a budapesti Polyák Imre – Varga János Memorial rangsorversenyen a tervek szerint mind az öt párizsi kijutó elindul. „Ez több szempontból fontos lehet, a kiemelés az olimpián nem elhanyagolható, hiszen nyolc kiemelt lesz majd a mezőnyben.”

Borítókép: Ligeti Dániel (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak