×

Cantona: Nem értem, Neymar minek jött

A Manchester United és a francia válogatott egykori csillaga, Eric Cantona értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatosan, miért gondolhatta Neymar, hogy a Paris Saint-Germainhez igazolása előrelépés a karrierjében.

Az 51 éves, egykoron félelmetes csatár, Eric Cantona a Yahoo Sportnak nyilatkozott Neymar átigazolásáról a Paris Saint-Germainbe. Véleménye szerint a brazil ezzel a döntésével megkérdőjelezte teátrálisan előadott szenvedélyét a sportág iránt.

Bár a brazil kiemelkedően teljesít új csapatában, hiszen 12 mérkőzésen 11 gólt szerzett, Cantona nincs elájulva ezektől a számoktól, inkább azon mereng, hogy mi motiválhatta Neymart, hogy a francia bajnokságot válassza Spanyolország után.

„25 évesen a brazil válogatottban játszik, illetve a Barcelonában. Ezek után joggal tehető fel a kérdés, hogy mi vitte arra, hogy a francia bajnokságot válassza. Esetleg a Guingamp és az Amiens ellen akart játszani?” – tette fel a kérdést egy kis malíciával, de talán nem alaptalanul Cantona.

„Nem értem a motivációját. A BL-ben is maximum tíz meccset játszik egy szezonban. Ehhez nem kell Franciaországba költöznie” – vélekedett a francia.