×

Az úszóválogatott nagy visszatérője már elfelejtette, mennyire fáj úszni

Hat év szünet után tért vissza a medencébe az egykor nagy tehetségnek tartott Bordás Beatrix, aki már el is felejtette, mennyire fájnak az edzések.

Ígéretes karriert jósoltak Bordás Beatrixnak, ám az 50 méter pillangó egykori országos csúcstartója sérülései miatt 2010-ben kénytelen volt felhagyni az élsporttal. Előbb vállát műtötték meg, majd további öt alkalommal feküdt kés alá térdei miatt, hat évig medence közelében sem járt, de 2016-ban úgy döntött, visszatér.

A százhalombattai rövidpályás úszó ob-n már megvillantotta régi fényét: egy arannyal, egy ezüsttel és három egyéni csúccsal bizonyított a kétkedőknek, amivel a kerettagságot is kiharcolta a koppenhágai, rövidpályás Európa-bajnokságra.

Bordás Beatrix (Fotó: feol.hu/Nagy N.) Bordás Beatrix büszkén mutatja az országos bajnokságon szerzett érmeit (Fotó: feol.hu/Nagy N.)„Nem nulláról kezdtük, hanem a műtétek miatt nagyon durván mínuszból” – érzékeltette az M4 Sportnak, hogy honnan kellett felépítenie magát a hat év kihagyás és a hat operáció után. Elárulta, sosem szeretett edzeni, tehetségből érte el azt, amit korábban letett az asztalra. Azóta már azon morfondírozik, hogy mi lett volna, ha rendesen dolgozik. Most már nem sajnálja a vért, verejtéket, ha edzésről van szó.

Tavaly rehabilitációs céllal kezdett el ismét úszni, akkor jött az ötlet, hogy újfent belevág az élsportba, de voltak buktatók. Ugyanis míg ő Debrecenben lakott, edzője, Sárdi Ákos Székesfehérváron, így fél évig „távmunkában” oldották meg az edzéseket.

„Nem gondoltam volna, mikor visszamentem a medencébe, hogy ez ennyire fog fájni. Pedig de. Ez ennyire fáj” – mondta. Szeretné maga mögött hagyni a rossz emlékeket és a hat év kihagyást. Tiszta lelkiismerettel, annak tudatában szeretne a rajtkőre állni, hogy ő mindent megtett a jó szereplésért. Elszántságát látva úgy is lesz.