Musorujsag
Élő Eredmények
×

Megmászták az olimpiai falu ötkarikáját a magyar short trackesek

MTI
Belakták a phjongcshangi téli olimpia kangnungi olimpiai faluját a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók.

Bácskai Sára, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea és Kónya Zsófia egy nappal a játékok hivatalos megnyitója előtt vezették körbe az MTI tudósítóját a szálláson és környékén. Ők öten annak ellenére egy apartmanon osztoznak, hogy azok csak négyágyasak. Az ötösfogat két rangidőse, a harmadik olimpiájára készülő Keszler Andrea és Heidum Bernadett alszik a kétágyas szobában, míg Bácskai Sára Luca költözött be Jászapáti Petra mellé egy matracra, Kónya Zsófi pedig egyedül alszik a szobájában. Mindegyik helyiségben nagy magyar zászlót feszítettek ki a sportolók.

A lakás három hálószobából, egy rendkívül tágas, egybenyitott nappaliból és konyhából áll. Utóbbit azonban nem lehet használni, mivel a lakásokat már értékesítették, és a szervezők félnek, hogy kár esik a berendezésben. A sportolók viszont nem szorulnak a konyhára, mivel a falujukban éjjel-nappal nyitva tartó ingyenes étterem üzemel. Elmondásuk szerint teljesen elégedettek az apartmannal.

Keszler Andrea gyorskorcsolyázó kifestett körmei a phjongcshangi téli olimpián a kangnungi olimpiai faluban 2018. február 8-án. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt) Keszler Andrea gyorskorcsolyázó kifestett körmei a phjongcshangi téli olimpián a kangnungi olimpiai faluban 2018. február 8-án. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

A csütörtöki napon egyébként felvonták a magyar zászlót a faluban, a ceremónián a sízők nagy része is megjelent annak ellenére, hogy ők a phjongcshangi faluban laknak.

A magyar csapat tagjai a zászlófelvonási ünnepség után a phjongcshangi téli olimpián a kangnungi olimpiai faluban 2018. február 8-án. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt) A magyar csapat tagjai a zászlófelvonási ünnepség után a phjongcshangi téli olimpián a kangnungi olimpiai faluban 2018. február 8-án. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

A faluban a sportolók tágas apartmanokban laknak, a korcsolyasportok központjában a sportolók szálláshelye nyolc újonnan épült húszemeletes házban van. A legtöbb házon látszik, hogy mely országból érkezett sportolók lakják, mert számos ablakba nemzeti lobogókat függesztettek ki a csapattagok. A legnagyobb molinó a házigazda dél-koreaiaké, de a franciák, olaszok, svédek is alaposan feldíszítették a nyílászárókat, az egyik épületen pedig hatalmas észak-koreai zászló lóg.

A magyarok négy nagyméretű, “Hungary” feliratú molinót, valamint egy magyar zászlót akasztottak ki az ablakokba. A zászlók alapján az észtek és a szlovénok laknak a szomszédban, utóbbiak még a liftet is teleragasztották matricákkal.

Zászlók a magyar csapat szobáinak ablakán a phjongcshangi téli olimpián a kangnungi olimpiai faluban 2018. február 8-án. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt) Zászlók a magyar csapat szobáinak ablakán a phjongcshangi téli olimpián a kangnungi olimpiai faluban 2018. február 8-án. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Az olimpiai faluba belépve egy hatalmas téren a 92 résztvevő nemzet zászlaja lobog. A minivárosban van pláza is, amely az olimpia főszponzorainak termékeit kínálja, a sportolók kikapcsolódását pedig játékterem biztosítja, ahol számítógépes játékok mellett az asztaliteniszt is kipróbálhatják.

További tartalmak