Musorujsag
Élő Eredmények

Balogh Zsolt vitte a magyar zászlót a paralimpia megnyitóján

Balogh Zsolt vitte a magyar zászlót a paralimpia megnyitóján

MTI
A phjongcshangi paralimpián 49 ország 570 sportolója szerepel, köztük három magyar.

A fogyatékkal élők és az épek, valamint az észak- és a dél-koreaiak közötti harmóniát szimbolizálta a lánggyújtás a phjongcshangi téli paralimpia pénteki nyitóünnepségén.

A stadionba egy észak- és egy dél-koreai parasíző vitte be a fáklyát, majd átadták a házigazdák szánkós jégkorongcsapata egyik tagjának. A lángot két dél-koreai curlinges, a kerekesszékes Szeo Szun Szok, valamint az épek között februárban olimpiai ezüstérmes csapat játékosa, Kim Un Dzsung gyújtotta meg.

A phjongcshangi paralimpián 49 ország 570 sportolója szerepel, köztük három magyar: a műlesiklásban és óriás-műlesiklásban versenyző Balogh Zsolt, a haladását vezetőként segítő Bocsi Bence, továbbá Lőrincz Krisztina, aki ülő sífutásban indul. A magyar zászlót Balogh Zsolt vitte a megnyitón.

A Koreai NDK első alkalommal vesz részt a téli paralimpián. A hat sportágat – alpesi sí, sílövészet, kerekesszékes curling, sífutás, hódeszka és szánkós jégkorong – magában foglaló esemény jövő vasárnapig tart.

 Balogh Zsolt látássérült alpesi síelő (k) és felvezetője, Bocsi Bence (b) viszi a magyar zászlót a phjongcshangi téli paralimpia megnyitóján  (MTI/AP/Ng Han Kuan)

További tartalmak