Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Mick Schumacher már csak egy lépésre az F1-től!

Hivatalos: Mick Schumacher már csak egy lépésre az F1-től!

Prema
Amiről hónapok óta találgattak, kedden hivatalossá vált: az idén Forma–3-as bajnokká koronázott Mick Schumacher 2019-ben a Forma–1 előszobájában folytatja!

Már idei Forma–3-as Európa-bajnoki sikere előtt több Forma–2-es csapattal hírbe hozták Michael Schumacher 19 éves fiát. Mick Schumacher ugyan idén megszerezte az F1-es szuperlicenchez szükséges pontokat, ő már kezdettől hangsúlyozta menedzsmentjével, hogy korainak tartaná az amúgy fő célját jelentő királykategóriás próbálkozást, és helyette inkább még tanulna az alsóbb sorozatokban.

A vele három éve együtt dolgozó Prema Powerteam kedden aztán tisztázta a máris nagy népszerűségnek örvendő német helyzetét, és jelezte, az ő Forma–2-es gárdájukban folytatja pályafutását. „Büszkén üdvözöljük Micket a Forma–2-es csapatunknál 2019-ben” – nyilatkozta főnöke, René Rosin. „Rendkívül tehetséges és elhivatott versenyző, akivel öröm együtt dolgozni. Már alig várjuk, hogy elkezdődjön az újabb közös kalandunk! Ez a bajnokság nem könnyű, hiszen az újoncoknak sokat kell tanulniuk, főleg az új autók bevezetése miatt. De úgy véljük, Mick kellően érett és tehetséges ahhoz, hogy megállja a helyét. Izgatottan várjuk, hogy kezdetét vegye egy új fejezet a pályafutásában, és boldogok vagyunk, hogy mi részesei lehetünk ennek.”

Mick Schumacher 2015-ben váltott a gokartról formaautókra. Első szezonját a német Forma–4-ben teljesítette a Van Amersfoort Racing színeiben, majd 2016-ban a Premához kötelezte el magát, ahol egyszerre versenyzett az olasz és a német F4-ben, mindkét bajnokságban a második helyen zárva. Első F3-as évét tavaly futotta, ám egyetlen dobogótól eltekintve nem volt eredményes. Az idei második szezonja sem indult jól, főnöke szerint némi önbizalom is hiányzott neki, ám Spában jött az első pole, az első győzelem, és az áttörés, melynek köszönhetően 8 futamgyőzelmet, 7 pole pozíciót és 14 dobogós helyezést szerzett, és nagy hajrával elhódította az Eb-címet a Red Bull brit tehetsége, Daniel Ticktum elől.

Mick Schumacher (fotó: Mick Schumacher/Twitter) Mick Schumacher (fotó: Mick Schumacher/Twitter)

Azzal, hogy a Forma–2-be lép, Mick Schumacher nemcsak az F1-hez legközelebbi kategóriának tagja lesz (bár technikai szempontból a japán Super Formula sokak szerint közelebb van a csúcshoz…), de állandó kísérője is lesz az F1-es cirkusznak, és folyamatosan a csúcskategória szereplőinek szeme előtt lesz.

A Prema mindenesetre nem tűnik rossz választásnak annak ismeretében, hogy korábban a jövőre már F1-es élcsapatoknál versenyző Pierre Gasly és Charles Leclerc is velük lett bajnok a kategóriában. A csapat idén ugyanakkor csak ötödik lett a bajnokságban, két versenyzőjük Nyck de Vries és Sean Gelael az összetett 4. és 15. helyén zárt. Utóbbi versenyző jó eséllyel lehet Schumacher csapattársa 2019-ben.

„Már nagyon várom, hogy jövőre a Forma–2-ben versenyezhessek a Premával! Ez egy logikus lépés számomra sportszempontból, hiszen szeretném tovább fejleszteni a technikai tapasztalatomat és a vezetői képességeimet” – nyilatkozta a 19 éves német. „Számomra egyértelmű választás volt, hogy a Premával a Forma–2-be menjek. Nem tudom eléggé megköszönni a Prema-családnak mindazt, amit csapatként elértünk eddig, főként idén, valamint hogy ilyen mértékben együtt fejlődhettünk! Nagyon izgatottan várom az első Forma–2-es tesztemet Abu-Dzabiban!”

Sokat nem is kell várnia rá, hiszen a fiatalok csütörtöktől szombatig tesztelnek majd a sivatagi pályán.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Prema)

További tartalmak