Márton Anita világbajnok lett, Görbicz Anita visszavonult – március

A 2018-as esztendő utolsó 12 napján visszaszámolunk és minden egyes nap összegyűjtjük önöknek egy-egy hónap legnagyobb érdeklődéssel követett m4sport.hu-s videóit. Élje át velünk újra a magyar sportsikereket, a felkavaró nyilatkozatokat, a vicces jeleneteket és a megható pillanatokat.

Március:

A magyar atlétika történetének első világbajnoki címével érkezett a tavasz 2018-ban. Márton Anita országos csúccsal győzött női súlylökésben a birminghami fedettpályás világbajnokságon. A békéscsabai színekben versenyző atléta már a döntő harmadik körében megjavította legjobbját és átvette a vezetést, majd jó szokásához híven az utolsó körben lökte a legnagyobbat és 19,62-re javította eredményét.Így szólt a magyar Himnusz Márton Anitának Birminghamben.Márciusban bejelentette visszavonulását a válogatottól Görbicz Anita, akitől a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, Pálinger Katalin a sportág királynőjeként, a világ legjobb kézilabdázójaként búcsúzott. Görbicz 2002 és 2017 között 233 mérkőzésen lépett pályára nemzeti színekben és 1111 gólt szerzett.Georges Leekens a kazahok és a skótok elleni vereséggel mutatkozott be a magyar labdarúgó-válogatott élén. Utóbbi összecsapás előtt kedvező előjel volt a Hajdú B. István kertjében lejátszott „mérkőzés”.Érdemes lesz velünk tartani áprilisi összefoglalónkban is, amikor a magyar labdarúgás és Dabrowski Norbert emlékezetes időkérése vitte a prímet.

Tartson velünk december 22-én 19:55-től az M4 Sporton is. Ez történt a sportban című műsorunkban a márciusi legnagyobb magyar és külföldi sporteseményeket foglaltuk össze.