×

Kiütéssel mutatkozott be az olimpiai bajnok a kézilabda-vb-n

A társházigazda dán válogatott huszonhárom góllal, 39–16-ra nyert Chile ellen a férfi kézilabda-világbajnokság csütörtöki mérkőzésén Herningben.


Csaknem telt ház, több mint 12 ezer néző fogadta a csapatokat a Royal Arenában, ahol Frigyes dán koronaherceg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja nyitotta meg a tornát. Rövid beszédét, majd a csapatok bevonulását is vastaps és álló ováció fogadta.

A mérkőzés a vártnál is simábban alakult, még húsz perc sem telt el, amikor Casper Mortensen és Rasmus Lauge Schmidt vezérletével tízgólos előnyre tett szert Dánia. Az olimpiai bajnok a szünetben 22-4-re vezetett, mivel ellenfele a 11. percet követően egyetlen gólt sem szerzett.
Képekben a Chile–Dánia csoportmeccs a kézilabda-vb-ről (Fotó: MTI)

A második felvonásban sokkal eredményesebben kézilabdáztak a dél-amerikaiak, két alkalommal kettős emberelőnyben is voltak, ennek ellenére nem kerülhették el a súlyos vereséget.

A mezőny legeredményesebb játékosa Casper Mortensen és Mikkel Hansen lett egyaránt nyolc találattal. A Telekom Veszprém beállója, René Toft Hansen egy gólt dobott.

A C csoportban - amelynek további meccseit Herningben rendezik - a dánokon és Chilén kívül az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégia, valamint Ausztria, Tunézia, és Szaúd-Arábia szerepel.

A teljes meccset az alábbi lejátszóra kattintva nézheti vissza:


Eredmények:
C csoport (Koppenhága):

Dánia-Chile 39-16 (22-4)

korábban:
A csoport (Berlin):

Németország-Korea 30-19 (17-10)